Parcare sau mobilă, cadou de casă nouă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Locul de parcare inclus în preţul apartamentului sau o reducere consistentă pot garanta mai mulţi cumpărători pentru apartamentele noi. Preţurile apartamentelor în blocurile noi din Bucureşti au coborât cu aproximativ 9 procente în ultimul an.

Oferta prea bogată de pe piaţă şi cumpărătorii relativ puţini au făcut să apară „superofertele“ la apartamente. Pe lângă deja tradiţionalul avans zero sau plata în rate direct la dezvoltator, dezvoltatorii imobiliari au gândit fel de fel de strategii de marketing ca să fie siguri că puţinii clienţi pregătiţi să achiziţioneze o locuinţă în această perioadă se vor îndrepta spre ansamblul lor rezidenţial. Mai ales că preţurile apartamentelor în blocurile noi au coborât cu 9 % în ultimul an.


Oferte speciale

Unii dintre dezvoltatori au gândit oferte last minute şi reduceri consistente valabile pentru perioade determinate, dar alţii au mers mult mai departe. Au inclus garajul în preţul apartamentului sau au oferit vouchere de reducere pentru achiziţionarea mobilei.

Comparativ cu perioada de boom din imobiliare, când un apartament într-un bloc nou era o provocare financiară pentru o mare parte dintre cumpărători şi locul de parcare era considerat un lux, redresarea după criza serioasă din acest sector face ca aceste lucruri să devină accesibile.
Pentru un apartament de trei camere în ansamblul rezidenţial „Amurgului“, cu o suprafaţă de 53 de metri pătraţi, predat la cheie, clientul va plăti 50.000 de euro şi se va alege şi cu un loc de parcare. Clienţii care sunt decişi să îşi mobileze casa după plac, pot opta pentru discountul de 15 la sută la unul dintre cei mai mari producători de mobilă din ţară, primit odată cu achiziţionarea unui apartament în cartierul rezidenţial „Răsărit de Soare“.

Preţuri ajustate
Alţi dezvoltatori au considerat că, dacă preţurile nu sunt încă la îndemâna clienţilor, acestea pot fi ajustate, chiar şi pentru o perioadă limitată de timp.
„Am declanşat o campanie cu 14 la sută discount pentru 14 apartamente, timp de şapte săptămâni. În cazul nostru, fiind la nivelul ăsta de preţ, dacă ne raportăm la apartamentele vechi, eu cred că suntem poziţionaţi bine pe piaţă“, a spus Cornel Bălan, consilier imobiliar. Astfel, în complexul „Pallady Towers“, un apartament de trei camere cu o suprafaţă de 86 metri pătraţi utili ajunge la aproximativ 75.000 de euro.


Cât costă o casă nouă

O garsonieră nouă costă, în medie, 37.000 de euro, un apartament cu două camere ajunge la 53.000 de euro, iar unul cu trei camere costă
64.000 de euro.



București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite