Bucureşti: Paradoxul Lujerului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Traficul în zonă este mai lejer decât înainte de începerea lucrărilor de modernizare. Poliţiştii de la Rutiere erau pregătiţi azi-dimineaţă să facă faţă amuteiajelor în zona Lujerului, dar au avut o surpriză: de când prin pasaj se circulă pe un singur fir traficul este mult mai liber.


Şoferii care treceau prin zonă au fost suprinşi de numărul mic de maşini care le stăteau în cale pe drumul spre muncă. Singura arteră mai aglomerată era cea de deasupra pasajului în direcţia Crângaşi, dar oricum, şi aceasta este mai liberă decât de obicei.

„Pasajul Lujerului era mai tot timpul aglomerat. Traficul se bloca pe Uverturii, mai ales că unii şoferi staţionau în intersecţie. Am observat că în dimineaţa asta se circula bine, chiar lejer“, a spus un şofer de pe linia 106, Marin Preda (59 de ani).


„De când ştiu că au început lucrările la Pasajul Lujerului îl evit. Caut rute alternative deoarece zona aceasta este foarte circulată. Acesta este un paradox deoarece îmi amintesc că, după ce s-a închis Şoseaua Orhideelor, în zona Gării de Nord se circula mai bine. Acelaşi lucru că se întâmplă şi la Lujerului şi chiar sunt uimit că se circulă lejer“, a declarat un taximetrist, Ion Bădiţoiu (45 de ani).

Şi poliţiştii au rămas surpinşi
Inspectorul-principal al Brigăzii de Poliţie Rutieră din Bucureşti, Daniel Piştea, a spus că se aştepta ca în zonă să se creeze blocaje şi că, de aceea, a mobilizat mai multe echipaje ca să dirijeze traficul. „Am observat că se circulă bine în această dimineaţă. De obicei în această zonă erau blocaje“, a declarat inspectorul-principal Daniel Piştea.

Circulaţia prin Pasajul Lujerului a fost restricţioată început de luni pentru lucrări de renovare. El va fi redeschis circulaţiei peste opt luni.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite