Panică la aeroportul „Henry Coandă“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O grindă a alunecat din braţul unei macarale şi a spart două geamuri ale unui terminal. Niciun pasager nu era în zonă în momentul producerii accidentului, astfel că nu au existat victime omeneşti. Pasagerii care se îmbarcau la porţile vecine s-au speriat şi au început să ţipe.

Panică şi haos azi-dimineaţă pe aeroportul „Henri Coandă“ când o macara care transporta materiale de construcţii a scăpat o grindă de metal de câţiva metri lungime peste terminalul de la Poarta 5. „Grinda nu s-a desprins de tot, ci doar a alunecat peste terminal şi a spart un geam şi pe celălat l-a crăpat. Macaraua transporta materiale de construcţie la şantierul care se află în continuarea terminalului, unde se construiesc alte terminale şi porţi“, a declarat purtătorul de cuvânt al Aeroportului Internaţional „Henri Coandă“, Valentin Iordache. 

Pasagerii aflaţi în apropiere, respectiv cei care se îmbarcau la poarta 6 pentru un zbor spre Israel, au intrat în panică şi au cerut ajutorul conducerii aeroportului. „Un braţ de macara s-a prăbuşit peste terminalul 5. Foarte mulţi oameni s-au speriat. Nu a venit nimeni şi nu s-au acordat îngrijiri medicale. Au venit doar să strângă cioburile şi să facă curat, însă nimeni nu a venit să stea de vorbă cu noi, să ne explice ce s-a întâmplat“, a spus pentru Realitatea TV una dintre pasagerele care se pregătea să se îmbarce spre Israel.

Panica, provocată de zgomot

Reprezentanţii aeroportului au spus că oamenii s-au panicat pentru că zgomotul făcut de macara a fost foarte puternic din cauza ecoului. „Au vazut şi braţul macaralei şi au avut impresia că macaraua a căzut peste terminal. Şi dacă se sparge un geam mic, în casă, din cauza curentului, ne speriem. Cu atât mai mare este sperietura când un astfel de accident are loc într-un aeroport, unde este un spaţiu care ar trebui să ofere siguranţă pasagerilor“, a mai spus Valentin Iordache.
 
Reprezentanţii companiei care lucrează la construirea noilor terminale, Romairport, nu au dorit să dea detalii despre accidentul provocat de muncitorii angajaţi pe şantier. „Nu vă putem spune nimic, doar directorii companiei vă pot da informaţii. Aceştia se află însă la locul accidentului şi nu pot fi contactaţi“, a spus una dintre secretarele firmei. Până la sfârşitul ediţiei, compania de construcţii nu ne-a oferit nicio informaţie.


"Am văzut căzând un schelet metalic şi am auzit o bubuitură groaznică. Toată lumea început să alerge disperată, de frică, în toate părţile".
Cristi Petrescu
martor accident

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite