Bucureşti: Pâine cu anestezic la Cora

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mai mulţi bucureşteni au depus plângere la Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC), după ce au cumpărat pâine care avea printre ingrediente şi xilină, un anestezic puternic.

Alimentul, denumit „Pâine ţărănească”, este produs şi vândut de hiepermarketul Cora.

Specialiştii nu-şi pot explica de ce xilina, un praf anestezic folosit în domeniul medical, se află printre ingredientele trecute pe eticheta produsului. „Ori este o greşeală de redactare a etichetei ori cineva are intenţia să anestezieze poporul român. Xilina nu are ce căuta în pâine”, a spus medicul Dan Blendea, şef de lucrări la Spitalul „Sfinţii Constantin şi Elena”.

ANPC a deschis o anchetă pentru a depista dacă este o eroare de redactare sau chiar a fost folosită xilina în pâine.

Referitor la informaţiile conform cărora în unele dintre hipermarketurile Cora au fost identificate produse de panificaţie pe eticheta cărora era menţionată xilina, precizăm ca este vorba despre o greşeală de tipar.Furnizorul nostru de materie prima, Lessafre România, a confirmat printr-o scrisoare oficială către conducerea Cora, ca xilina apare în mod eronat ca substanţă aflată în compoziţia produselor livrate de acesta şi folosite de Cora România la fabricarea pâinii. Furnizorul respectiv a luat deja măsura rectificării etichetelor. Cora România a retras din magazine produsele respective. Asigurăm toţi clienţii noştri de grija deosebită pe care o manifestăm vizavi de calitatea produselor Cora“, a declarat Eugen Zbircea, directorul Cora Pantelimon.
 

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite