PROIECT: Bucureştenii au nevoie de acordul vecinilor pentru câine

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un proiect ce ar putea fi aprobat astăzi în şedinţă de Cosiliu General prevede ca proprietarii de patrupede să aibă acordul scris al vecinilor. Angajaţii Primăriei vor face anchetă dacă proiectul trece, iar proprietarii de căţei riscă să fie amendaţi cu sume cuprinse între 200 şi 500 de lei dacă nu au semnăturile vecinilor direcţi.

Consilierii s-au întâlnit astăzi după-amiază pentru a dezbate, printre altele, proiectul de hotărâre cu privire la normele de salubrizare şi de igienizare ale Bucureştiului, care prevede ca deţinerea câinilor de companie să se facă doar cu acordul scris al celorlalţi locatari.

Proiectul a fost adoptat de către două Direcţii din cadrul Primăriei Capitalei: Direcţia de Utilităţi Publice şi Direcţia Inspecţie Control General. Acesta stabileşte totodată că persoanele  care deţin câini de companie vor fi amendate cu sume cuprinse între 200 şi 500 de lei dacă nu-şi obţin, în 30 de zile, acordul vecinilor în privinţa patrupedului.

Potrivit directorului adjunct din cadrul Direcţiei de Inspecţie Control General, Ilie Unga, stăpânul are nevoie de acordul scris al vecinilor care locuiesc la dreapta, la stânga, dedesubt şi deasupra apartamentului lor.

„Să-l arunc pe Picky în stradă?“

Bucureştenii care au animal de companie sunt revoltaţi de posibilitatea de a plăti amendă. „Cum să decidă vecinul dacă îl ţin sau nu pe Picky?! E o aberaţie! Dacă nu sunt de acord vecinii, ce să fac, să-l arunc pe Picky în stradă?!“, se plânge Ioana, o bătrână de 70 de ani care locuieşte în cartierul Titan, posesoare a unei căţeluşe.

Dacă proprietarii de patrupede şi cei care intenţionează să-şi achiziţioneze un animal de companie sunt revoltaţi, nu acelaşi lucru se poate spune despre bucureştenii care nu iubesc animalele. „Excelent! Vom scăpa astfel de mirosul insuportabil degajat de excrementele câinilor. Când intri la mine în bloc trebuie să-ţi ţii respiraţia, atât de urât miroase!“, a spus Marian, în vârstă de 38 de ani, din cartierul Drumul Taberei.

„Detectivii“ primăriei fac anchetă

Angajaţii Direcţiei de Inspecţie Control General din cadrul  Primăriei Capitalei vor merge să constate personal dacă sesizările primite de la vecini sunt veridice. „Mulţi dintre cei care stau la bloc se plâng de zgomotul şi mirosul urât provenite de la animalul de companie al vecinului. Vor fi făcute anchete.

În cazul în care se va dovedi că ceea ce susţin vecinii este adevărat, atunci posesorul de patruped va fi somat şi monitorizat pentru o anumită perioadă. Dacă nu va remedia problema, va plăti o amendă cuprinsă între 200 şi 500 de lei“, a explicat directorul Direcţiei Utilităţi Publice, Magda Iuga.


Proiect
Proprietarii de câini ar avea nevoie de acordul scris al vecinilor care locuiesc la dreapta, la stânga, dedesubt şi deasupra apartamentului lor

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite