Oprescu, prins cu “biblioteca” vopsită

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pentru a justifica banii primiţi, patronii terasei  „Tête-à-tête“ au scris pe pereţi „Bibliotecă“. În urma investigaţiilor „Adevărul”, patronii terasei bucureştene „Tête-à-tête“ au adus peste noapte cărţi de acasă.

Una dintre crâşmele în care Primăria Capitalei a investit bani sub pretextul că renovează biblioteci a intrat în legalitate: şi-a pictat pe perete cuvântul „Bibliotecă" şi a umplut un raft cu aproximativ 100 de cărţi. Restul a rămas crâşmă.

Terasa „Tête-à-tête" din Parcul Herăstrău şi restaurantul „Boema" din cartierul Aviaţiei au fost renovate anul trecut de către Administraţia Lacuri, Parcuri şi Agrement Bucureşti (ALPAB), aflată în subordinea Primăriei Capitalei.

În documentele Primăriei se arăta că scopul cheltuirii celor 35.500 de euro era renovarea a două biblioteci, fără a se menţiona şi locul în care se află acestea. Însă în devizele întocmite de firma constructoare, aşa-zisele biblioteci căpătau identitatea reală: „Tête-à-tête" şi „Boema".

Dacă la una dintre acestea, „Boema", nu s-a semnalat în ultima vreme nicio aspiraţie culturală şi afacerea continuă nestingherită, la cealaltă a început ştergerea urmelor.



Pictarea peretelui

Miercuri, 21 aprilie 2010. Afară plouă insistent, iar în parcul Herăstrău nu e nici ţipenie de om. Imobilul pe care scrie „Tête-à-tête" - atât şi nimic mai mult -, situat în imediata apropiere a Grădinii Japoneze, pare părăsit. Uşile sunt închise, locul e pustiu.

Luni, 26 aprilie 2010. Terasa pare renăscută. Au fost scoase mese afară, iar câţiva angajaţi se ocupă chiar cu ultimele retuşuri ale decoraţiilor exterioare. Faţă de săptămâna precedentă, pe peretele exterior denumirea „Tête-à-tête" a apărut între timp din senin şi un cuvânt nou: „Bibliotecă".

Teancuri de cărţi te întâmpină chiar de la intrarea în terasă, spre curiozitatea chiar şi a angajaţilor, care răsfoiesc noile apariţii. Cărţi vezi pretutindeni: când te duci să ceri nota, când arunci o privire să vezi dacă e vreo masă liberă în interior sau când o iei grăbit spre toaletă. Pe rafturile de pe pereţi, „biblioteca" este mai bine organizată.

„Literatura" din Marea Britanie este reprezentată de opere precum „J&B" şi „Ballantines", cea americană de „Johnny Walker", iar francezii au clasicii lor, printre care un loc de seamă îl ocupă „Napoleon". Coniacul „Napoleon".

image
București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite