Oprescu, primarilor de sector: “Aţi putea fi viceprimari cu drept de veto!”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primarul general Sorin Oprescu a spus, ieri, după întâlnirea cu primarii de sector, că, dacă “Legea Capitalei” ar deveni realitate, edilii vor deveni viceprimari. Astfel, aceştia ar putea primi funcţii, ar putea să fie prezenţi în Consiliul General al Municipiului Bucureşti şi ar putea să aibă drept de veto atunci când se iau decizii asupra dezvoltării financiare a sectorului respectiv.

Acest lucru ar însemna, potrivit primarului general, o creştere din punct de vedere numeric a consilierilor generali, de la 55 la 61.

Urmează ca bucureştenii să se pronunţe în cadrul unui referendum care va fi organizat în martie sau aprilie asupra menţinerii sau desfiinţării primăriilor de sector, au mai stabilit edilii în timpul şedinţei de ieri. În ceea ce priveşte structura acestei legi, ea va ţine cont de părerile cele mai bune din recomandările cetăţenilor şi ale celor din administraţie, dar şi ale politicului, a mai spus Oprescu.

“Părerea mea este că nu cred că i se poate lua cetăţeanului dreptul de a alege la nivelul de sector”, a susţinut primarul general.

Primarul general Sorin Oprescu, s-a întâlnit, duminică la prânz, cu edilii sectoarelor bucureştene, pentru a discuta problemele legate de Legea Capitalei, câinii vagabonzi şi situaţia RADET.

Oprescu a ţinut să precizeze că au fost discuţii generale pentru că a dorit să cunoască părerea primarilor de sector nu asupra tehnicii legislative, ci asupra principiilor.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite