Oprescu: "Mi s-au cerut actele de proprietate pe Arcul de Triumf"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primarul Capitalei a intrat într-un război al declaraţiilor cu Elena Udrea şi a răspuns ieri, subtil, acuzaţiilor acesteia cum că Primăria nu a fost în stare să acceseze fonduri structurale pentru recondiţionarea monumentelor arhitecturale. Oprescu a explicat astăzi, în cadrul unei conferinţe pe tema fondurilor structurale, de ce fondurile sunt greu de accesat.

Ciţiţi aici acuzaţiile Elenai Udrea

Udrea, îl atacă pe Oprescu: "Mi se pare derizorie preocuparea domnului Sorin Oprescu pentru promovarea turismului"

"De trei ani mă chinui să depun proiect pentru Arcul de Triumf", a spus Sorin Oprescu. Proiectul nu a ajuns la final fiindcă s-a lovit de tot felul de cerinţe aberante din partea autorităţilor precum demonstrarea proprietăţii asupra Arcului de Triumf dar nu numai atât. Evaluatorii proiectului mi-au cerut care este cantitatea de beton care se toarnă în Arcul de Triumf", a spus Oprescu astăzi în cadrul conferinţei "Regio - de la plan la realizari - Bilanţ la trei ani în Regiunea Bucureşti-Ilfov" , transmite HotNews.

"Demonstrarea proprietăţii sau a dreptului de administrare încă din prima etapă de evaluare a creat situaţii dificile, aproape imposibile. Caută Oprescule actul de proprietate al Arcului de Triumf... aceeaşi situaţie va fi pentru Palatul Voievodal Curtea Veche în care s-au cheltuit o mulţime de bani pe studii de fezabilitate şi încă arată ca un garaj", a mai spus primarul Capitalei.

Oprescu a trecut în revistă problemele cu care se confruntă când vrea să acceseze fonduril structurale, cea mai mare fiind birocraţia.

 "Toţi avem o doză de paranoia în noi dar trebuie s-o controlăm. Nu luăm niciun sfert din fondurile europene dacă nu se schimbă lucrurile astea", a mai spus Oprescu




București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite