Oprescu: "În Bucureşti nu se poate analiza calitatea aerului pentru că staţiile de monitorizare nu funcţionează"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Poluarea aerului şi a apei a fost, după problema câinilor fără stăpân, cel mai deranjant factor pentru bucureşteni, conform respectivului sondaj.

"Am vrut şi eu să văd cum se măsoară praful ăsta, că am tot auzit că, domn'le, avem prea mult praf în Bucureşti. Şi m-au dus acolo şi am găsit un profesor bătrân. Când l-am întrebat, mi-a spus: «Băi Sorine, avem o singură staţie de măsură, şi-aia stricată de o lună jumate!»", a spus Oprescu astăzi în cadrul unei conferinţe, transmite Mediafax.

Primarul general a vorbit apoi despre problemele pe care le-a întâmpinat în tentativa de a realiza "bariera verde" a Bucureştiului, recomandată în repetate rânduri de specialişti şi considerată unul dintre modurile de a proteja oraşul de praful adus de vânt din Bărăgan. Astfel, edilul Capitalei a povestit că legile nu-i permit să obţină terenul, iar când, într-un final, un primar din Ilfov a găsit o zonă propice pentru plantare, "au fost puşi o sută şi ceva de copaci" care însă imediat au dispărut. "Au fost împrumutaţi definitiv", a spus, glumind, Oprescu.

Întrebat apoi de presă dacă într-adevăr apreciază că în Bucureşti "nu este atât de mult praf pe cât se spune că ar fi", Oprescu a răspuns că nu asta a vrut să spună atunci când a povestit despre întâlnirea cu "profesorul bătrân". Întrebat apoi despre bariera verde, primarul general s-a declarat conştient de necesitatea realizării ei şi a povestit că, "la două-trei luni" după ce a devenit primar, a avut o discuţie pe acest subiect cu Guvernul.
"Mi-au spus: «Stai liniştit, căutăm noi soluţii!», şi-aşa a rămas şi până în ziua de astăzi", a mai spus Oprescu.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite