Onţanu nu mai vrea blocuri peste Muzeul Aviaţiei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primarul Sectorului 2, Neculai Onţanu a renunţat la ideea de a construi un cartier ANL  pe terenul Muzeului Aviaţiei din Bucureşti. La o întâlnire care a avut loc acum două zile, mai multe ONG-uri au sărit în apărarea Muzeului, aducând argumente pentru păstrarea acestuia.

După ce posibila desfiinţare a Muzeului Aviaţiei din Capitală a fost sesizată de reporterii ziarului „Adevărul de Seară“, primarul Sectorului 2, Neculai Onţanu, a luat decizia de a susţine revocarea Hotărârii de Consiliu Local, prin care o parte în curtea muzeului urma să apară un complex de locuinţe ANL. Onţanu şi-a luat acest angajament în prezenţa a mai multe ONG-uri.

„Ni s-a luat o piatră de pe inimă“

„Avem toată încrederea în promisiunea edilului Onţanu care a spus că va susţine şi efectua revocarea hotărârii la următoarea Şedinţă de Consilu Local al Sectorului 2 şi că se va ocupa de transmiterea către MApN a faptului că Primăria Sectorului 2 renunţă la solicitarea preluării terenului Muzeului Aviaţiei pentru construirea de blocuri ANL“, a declarat Dragoş Dobre, preşedintele Asociaţiei „Aripi Româneşti“.

La întrunire, au mai participat şi “Fundaţia Erou Cpt. Aviator Alexandru Şerbănescu”, Asociaţia Română pentru Propagandă şi Istoria Aeronauticii şi Centrul de Resurse pentru Participare Publică. “Promisiunea primarului ne-a dat speranţe şi ne simţim de parcă ni s-a ridicat o piatră de pe inimă”, a mai spus reprezentantul “Aripi Româneşti”.

Onţanu o-ntoarce ca la Ploieşti

De la data de 18 martie 2010, când a fost emisă Hotărârea nr. 44 a Consiliului Local al Sectorului 2, prin care se cerea Ministerului Apărării Naţionale să fie de acord ca terenul pe care este situat Muzeul Aviaţiei, adică suprafaţa de 11,9 hectare, să treacă din proprietatea şi administrarea MApN, în cea a Sectorului 2, zilele muzeului păreau numărate.

„Nu contează că am apărat şi alte locuri de patrimoniu, acum avem nevoie de teren pentru ANL-uri“, a declarat la acel moment primarul Neculai Onţanu. În nici două săptămâni de la vânzoleala iscată în presă pe acest subiect, primarul îşi schimbă părerea şi decide să solicite revocarea Hotărârii de Consiliu.
În acelaşi timp, însă, nicio comisie de specialişti de la MApN nu au venit să analizeze „punctual” şi la faţa locului, posibilitatea declarării unor spaţii şi suprafeţe disponibile, pentru proiectul ANL.





București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite