Bucureşti: Oamenii au donat şi perdelele din geamuri!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Peste două tone de îmbrăcăminte, saltele, obiecte de mobilier, jucării, cărţi şi produse de igienă, aduse integral doar de bucureşteni, au plecat astăzi spre sinistraţii din Suceava. Campania „Ajutor de la bucureşteni“, începută la 2 iulie, se desfăşoară până la sfârşitul lunii. Bucureştenii pot aduce ajutoare la centrul de colectare din vechiul sediu al Primăriei Generale.

Acesta este primul transport cu lucruri aduse de bucureşteni, ţinând cont că la 7 iulie, spre sinistraţii din Dorohoi, a mai plecat un transport cu opt tone de alimente, produse obţinute de Primăria Capitalei prin contracte de sponsorizare.


Sute de bucureşteni au umplut timp de o săptămână centrul de colectare al campaniei organizate de Poliţia Locală a Municipiului Bucureşti şi de Primăria Generală a Capitalei. Peste două tone de haine, saltele, jucării şi produse de igienă au luat astăzi drumul sinistraţilor din judeţul Suceava. Lucrurile au fost aduse personal de către oameni, în bocceluţe, saci sau chiar în coşul de la bicicletă, majoritatea dorind să-şi păstreze anonimatul.

„Toată săptămâna am stat cu lacrimi în ochi pentru săracii oameni. Am adunat şi eu ce am avut ca să-i ajut cu ce pot“, a spus o bucureşteancă între două vârste, venită la centru cu două sacoşe burduşite cu haine. Alţii şi-au luat perdelele de la geamuri şi le-au dat pentru sinistraţi. „Mie nu-mi mai trebuie, o să-mi cumpăr altele“, a spus bărbatul care căra în spate sacul plin cu perdele. Până astăzi, au adus ajutoare la centru peste 1.000 de bucureşteni, dintre care doar 539 au vrut să-şi dezvăluie identitatea.

Muncă neîntreruptă

Angajaţii Poliţiei Locale şi ai Primăriei Generale sortează şi împachetează de o săptămână lucrurile aduse de bucureşteni. „Este destul de greu pentru că niciodată nu se termină treaba. În permanenţă vin oameni cu saci sau sacoşe pline cu alte lucruri. Acum câteva zile a venit un băieţel pe bicicletă, iar în coş avea un pacheţel cu haine de când era el mic şi câteva jucării de-ale lui“, a povestit reprezentantul biroului de presă al Poliţiei Locale a Municipiului Bucureşti, Răzvan Popa. Articolele de îmbrăcăminte, vesela de bucătărie şi obiectele de mobilier au fost igienizate şi apoi împachetate pe categorii.

„A venit un băiat cu un pachet de zahăr, unul de mălai şi o sticlă cu apă. Nu a avut altceva şi s-a oprit la o alimentară şi a cumpărat cu gândul că vor folosi cuiva. Alţii au adus perne, pături şi chiar valize“,  a mai povestit Răzvan Popa.

Apele au acoperit România


Inundaţiile de săptămâna trecută au afectat 22 de judeţe din ţară, potrivit bilanţului Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă. Cel mai grav afectate au fost însă judeţele Botoşani, Bacău şi Suceava, unde încă se menţine codul roşu pe Prut şi Siret. Oraşul Galaţi se află sub ameninţarea apelor Dunării, care au depăşit deja cota istorică. Autorităţi şi localnici construiesc diguri de aproape o săptămână pentru a opri puhoiul Dunării. Meteorologii au emis o nouă avertizare de cod galben, de astăzi de la ora 8.00 până mâine la ora 10.00, pentru judeţele Galaţi, Brăila, Tulcea, Constanţa, Ialomiţa şi Călăraşi.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite