Bucureşti: Unii studenţi de la Titulescu cred că lectorul sinucigaş ar fi avut o iubită în cămin

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ipotezele legate de moartea profesorului Cosmin Amza, care a căzut în gol de la o înălţime de peste zece metri, la căminul Universităţii „Nicolae TItulescu“, sunt multe şi variate. Dacă unii studenţi sunt ferm convinşi că profesorul ar fi fost împins de pe scara de incendiu, alţii susţin că dascălul era foarte abătut în ultimul timp din cauza unor probleme care l-au împins la sinucidere.

Mai citiţi despre cazul profesorului Cosmin Amza

Moartea lectorului Amza, învăluită în mister

Un profesor universitar s-a aruncat de pe acoperişul facultăţii

Moartea profesorului de informatică, Cosmin Amza (35), a şocat foarte multă lume. Actuali sau foşti studenţi de la Universitatea „Nicolae Titulescu“, dar şi prietenii profesorului sunt pur şi simplu stupefiaţi şi nu ştiu ce să creadă referitor la modul în care s-a produs tragedia.

Ipoteze au curs gârlă pe forumurile sau blogurile de pe internet, dar nimeni nu ştie cu exactitate ce s-a întâmplat vineri după-amiază, când trupul neînsufleţit al profesorului a fost găsit în spatele căminului Universităţii de pe Calea Văcăreşti.

Ancheta Poliţiei este încă în lucru în momentul de faţă şi nu se ştie dacă profesorul s-a sinucis, a căzut de la etaj sau a fost împins.
„Primele indicii arată că profesorul de informatică s-a sinucis. Primele cercetări duc la concluzia că ar fi vorba de o sinucidere, dar, momentan, nu scoatem din calcul nicio variantă. Avem în vedere toate aspectele, aşteptăm şi rezultatul autopsiei, a declarat Şeful Serviciului Omoruri din cadrul Poliţiei Capitalei, Radu Gavriş.

Singurul lucru cert este cauza morţii: Cosmin Amza a decedat din cauza impactului cu solul, după ce a căzut în gol de la o înălţime de peste zece metri.



Sunt voci care susţin că ar fi avut o iubită în cămin

Răzvan, student în ultimul an la Universitatea „Nicolae Titulescu“, crede că profesorul ar fi venit în cămin, la o fată. „Nu ştiu de ce era la etaj, deoarece sălile de curs sunt la parter. Eu cred că mergea la o studentă, povesteşte tânărul. Şi Mihaela, o studentă de-a sa, se întreabă de ce era profesorul la un etaj superior, în condiţiile în care cursurile se ţin doar la parter.

Ar fi avut probleme cu un proiect pentru o firmă

Profesorul era acţionar şi director general la societatea Winfront SRL, care se ocupă cu dezvoltarea de software pentru managementul afacerilor. Firma a fost înfiinţată în anul 2001 de profesor împreună cu soţia sa.

image

Maria, studentă la „Titulescu“, povesteşte pe un forum că profesorul ar fi avut probleme cu firma. „Marţi ne-a spus ca avea probleme cu o firmă la un proiect. Era foarte trist dar tot a făcut glume şi nicio clipă nu am crezut că va face acest gest“, spune fata.
Şi Robert îşi aminteşte că era abătut marţi, când au avut seminar. „Era supărat că nu îi ieşeau nişte comenzi la un program. Nu vroia să vorbească cu noi, şi de obicei, avea mare drag să facă asta. Ceva era schimbat la el“, a scris Robert pe acelaşi forum.

„Cum să se sinucidă? Imposibil Accident sau crimă “

O parte dintre studenţi susţin că profesorul ar fi fost ucis. „A fost un profesor minunat, tot timpul vesel şi pus pe glume. Îmi este prea greu să cred că ar fi fost capabil de un asemenea gest“, spune Luana, studentă. De aceeaşi părere este şi un coleg de-al ei. „Cum să se sinucidă? Imposibil. Accident sau crimă! Asta e clar!“, conchide el.



Iubit şi apreciat de studenţi

Biroul lectorului a fost sigilat de poliţiştii criminalişti

Oricare ar fi motivul morţii profesorului Cosmin Amza, toate mesajele de pe internet vorbesc despre el ca despre un om deosebit. „Era un om foarte deştept, glumeţ şi plin de viată, dar cine ştie ce probleme o fi avut? Nu cred că a fost crimă pentru că nu cred că avea duşmani.Şi apoi, cine avea putere să-l arunce sau să-l împingă de la etaj? Că el era destul de solid. O mare pierdere“, spune Dana. Şi Mădălina, o studentă a profesorului îşi aminteşte de el cu tristeţe. „Nmai cuvinte de laudă despre domnul Amza. Se pricepea de minune să imbine predatul cu buna-dispozitie. Orele lui erau o plăcere, era un om foarte inteligent de la care aveai foarte multe de invăţat. Am vorbit cu dânsul cu câteva ore înainte de accident şi avea chef de glume. Nu părea abătut“, spune tânăra.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite