Bucuresti:UPDATE Asistenta de la Maternitatea Giuleşti, urmărită penal

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La o săptămână de la tragedia arderii celor 11 bebeluşi în salonul de Terapie Intensivă de la Maternitatea Giuleşti, care a luat foc, au început lucrările de reparaţii, iar primarul general al Capitalei Sorin Oprescu a făcut o vizită la maternitate, în cursul dimineţii de astăzi. La ora 17.30, procurorul Marius Iacob va face declaraţii publice legate de ancheta care se desfăşoară, în legătură cu acest caz, la Secţia de Urm


UPDATE 17.50 Asistenta Cârstea Florentina de la secţia de Terapie Intensivă a Maternităţii Giuleşti a fost pusă sub urmărire penală pentru ucidere din culpă şi vătămare gravă din culpă. Ea riscă o pedeapsă cu închisoare de 2 până la 5 ani.Anunţul a fost făcut public de procurorul Marius Iacob, la postul Realitatea TV. Asistenta a lipsit din salon timp de 12 minute, între orele 18.24 şi 18.30, fiind plecată în alte saloane.

Incendiul a izbucnit de la o improvizaţie la cablurile instalaţiei de aer condiţionat şi a cuprins, la început 10% din încăpere. Apoi, datorită oxigenului din instalaţiile de oxigen sub presiune şi de aer comprimat s-a extins cu repeziciune în întreaga încăpere.


Activitatea secţiei se va relua după o lună

Sorin Oprescu a  estimat că reparaţiile la salonul de Terapie Intensivă se vor finaliza în aproximativ două săptămâni şi jumătate, iar activitatea acestui salon se va relua peste o lună. Primarul general a mai spus că banii pentru aceste lucrări provin din Fondul de Administrare a Spitalelor al Primăriei Capitalei. O echipă de 20 de lucrători muncesc la reparaţii.


Reamintim că întreaga conducere a Spitalului Giuleşti, respectiv, directorul, directorul medical, directorul tehnic, directorul administrativ şi alte cadre de conducere au fost suspendate, prin ordinul scris al primarului general. La mijlocul lunii septembrie se va organiza un concurs pentru desemnarea noii conduceri a Spitalului Giuleşti.

Anchete şi expertize
Primarul Oprescu a mai declarat că Primăria Generală desfăşoară propria anchetă şi că rezultatele finale vor fi comunicate public.
De asemenea, rezultatele expertzei tehnice, care se desfăşoară la Institutul Naţional de Cercetare şi Dezvoltare pentru Securitatea Mineră şi Protecţia Antiexplozii, de la Petroşani, unde a fost trasportată, vineri, cu un camion al Jandarmeriei, toată aparatura din salonul deTerapie Intensivă, se vor finaliza tot peste două săptămâni.

Valoarea întregii aparaturi care utila acest salon este estimată la 2 milioane de euro.

Cazul incendiului care a izbucnit luni, 16 august 2010, la salonul de Terapie Intensivă, în urma căruia au murit cinci bebeluşi, trei fetiţe şi doi băieţei, iar alţi şase nou născuţi aflaţi în stare gravă, sunt îngrijiţi la Spitalul „Grigor Alexandrescu”, este cercetat de Secţia de Urmărie Penală şi Criminalistică de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, anchetă coordonată de şeful acestei secţii, procurorul Marius Iacob.

La ora 17.30, procurorul Marius Iacob va face declaraţii publice legate de stadiul actual al anchetei de la Materniatea Giuleşti

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite