Bucureşti: Noul Mers al trenurilor include întârzierile

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Căile Ferate Române Călători vor pune de mâine în vigoare noul grafic de mers al trenurilor, duratele de parcurs fiind majorate cu 10 până la 50 de minute.

Noul Mers al trenurilor intră în vigoare la noapte, ora 0.01, şi va fi valabil până la 11 decembrie 2010, ora 00.00. Întârzierile care sunt prevăzute începând din această noapte sunt din cauza stării precare a infrastructurii feroviare, conform reprezentanţilor CFR.
Mai multe personale
În noul Mers, numărul trenurilor de călători a crescut de la 1.624 de trenuri, la 1.728. De fapt au fost introduse mai multe trenuri personale, al căror număr a crescut cu 54 de la 1.282. Numărul trenurilor de rang superior, adică Accelerat, Rapid şi Intercity, a fost însă redus cu 69, ajungând la 253.

Rute noi

Planul de mers 2009-2010 are şi câteva rute noi, precum Craiova - Cluj-Napoca, Bucureşti Nord - Arad, prin Petroşani, Bucureşti Nord - Cluj-Napoca, prin Petroşani, Braşov - Miercurea-Ciuc - Siculeni, Sibiu - Bucureşti Nord, prin Râmnicu Vâlcea, Bucureşti Nord - Cluj-Napoca, prin Sighişoara. Pentru traseele internaţionale, românii au legături directe spre Viena, Budapesta, Sofia, Salonic, Chişinău, Moscova, Istanbul, Munchen, Veneţia şi Belgrad.

Cu 20% mai ieftin spre munte
Cei care doresc să călătorească cu Trenurile Zăpezii au parte, de mâine, de o reducere de 20% pentru trenurile care circulă direct, având ca punct de plecare sau destinaţie una dintre staţiunile de pe Valea Prahovei, Vatra Dornei şi Piatra Neamţ. Oferta este valabilă de luni până joi, pentru toţi călătorii care circulă la clasa a II-a. Oferta de munte expiră la 28 februarie 2010.


București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite