Noua lege a malpraxisului: Pacienţii-victime vor putea cădea la înţelegere cu medicii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O altă noutate este că noua lege a malpraxisului îi va obliga atât pe medici cât şi pe furnizorii de produse si servicii medicale, sanitare sau farmaceutice să comunice pacienţilor care se consideră victime toate informaţiile cerute de aceştia.

Legea malpraxisului se află pe ordinea de zi a Camerei Deputaţilor, în procedură de urgenţă, cu toate avizele necesare de la Comisii, anunţă Săptămâna Financiară.

Printre noutăţile introduse în lege se numără obligativitatea personalului medical de a comunica orice informaţie solicitată de către cel care se consideră victimă a malpraxisului. Aceeaşi obligaţie o vor avea şi furnizorii de produse si servicii medicale, sanitare sau farmaceutice.m de asemenea, legea mai prevede crearea cadrului pentru soluţionarea amiabilă a cazurilor de malpraxis.

Cadrele medicale sunt obligate să încheie o asigurare de răspundere civilă pentru prejudiciile produse pacienţilor în activitatea de prevenţie, diagnostic şi tratament, generate în mod direct sau indirect de viciile ascunse ale echipamentelor şi dispozitivelor medicale, substanţelor medicamentoase şi materiale sanitare, în perioada de garanţie sau valabilitate, conform legislaţei.


București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite