Bucureşti: Noi negocieri asupra reducerilor de posturi din Educaţie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ministrul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului, Daniel Funeriu, a avut astăzi o teleconferinţă cu inspectorii şcolari generali, pentru a discuta despre reducerea posturilor din sistemul de învăţământ, de la 1 septembrie anul acesta, prevăzută în Ordonanţa de Urgenţă 114/2009.

Potrivit actului normativ, din Bucureşti ar urma să fie disponibilizaţi 276 de cadre didactice, din judeţul Argeş- 505, iar din judeţul Dâmboviţa- 221.
Ministrul Educaţiei a prezentat ieri sindicatelor din educaţie planul de măsuri care prevede creşterea normei didactice pentru profesorii cu gradul 1 cu peste 25 de ani vechime la catedră de la 16 ore, la 18 ore săptămânal.

De asemenea, plafonul minim a fost ridicat cu două ore în cazul directorilor şi directorilor adjuncţi. Şi efectivul de elevi de la clasă va fi mărit. Clasele I, a V-a şi a IX-a vor avea din noul an şcolar 30 de elevi.

Ordonanţa va fi atacată la Curtea Constituţională

  Liderii sindicatelor din învăţământ au plecat nemulţumiţi de negocierile de la minister şi vor ataca Ordonanţa de Urgenţă la Curtea Constituţională. Dacă nu se va ajunge la niciun acord, sindicatele din Educaţie nu exclud greva generală. Noi negocieri cu ministrul Educaţiei vor avea loc marţi.


București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite