Bucureşti: Ninsoarea a dat peste cap circulaţia în Capitală

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Astăzi-dimineaţă traficul pe străzile Capitalei s-a transformat într-un coşmar din cauza ninsorii care a îngreunat circulaţia. Poliţiştii le recomandă şoferilor să lase maşina acasă.

Aglomeraţie, derapaje şi mici accidente descriu perfect felul în care se desfăşoară la această oră traficul pe străzile Bucureştiului.

CLICK AICI PENTRU GALERIE FOTO

UPDATE 11.08: Ambulanţa Bucureşti are la această oră zece cazuri în aşteptare, majoritatea vizând transportul bolnavilor de la o unitate sanitară la alta şi o singură urgenţă, nefiind probleme speciale cauzate de zăpadă, a declarat managerul Serviciului, Alis Grasu.

UPDATE 10.49:
Purtătorul de cuvânt al RATB, Mihai Vlădărău a declarat pentru "Adevărul de Seară" că a scos astăzi tot parcul auto pe stradă, la fel cum a procedat şi în decembrie, când au căzut primele ninsori. De asemenea, acesta le recomandă şoferilor să folosească mijloacele de transport în comun şi să lase autoturimele personale acasă, pentru a nu îngreuna şi mai mult traficul.

UPDATE 10.46: Avioanele decolează cu o întârziere de 30-40 de minute de pe aeroportul "Henri Coandă" din cauza acţiunii de devrigare, care se practică în condiţii de iarnă. Conducerea Aeroportului "Aurel Vlaicu" susţine că nu se confruntă cu probleme de acest gen.

Cu maşina în Dâmboviţa

Prima victimă din trafic a poleiului şi stratului de zăpadă depus pe carosabil a fost azi-noapte, la ora 00.10, când un tânăr de 24 de ani a ajuns cu maşina în Dâmboviţa. El circula pe strada Piatra Craiului şi la intersecţia străzii cu Splaiul Independenţei, nu a mai putut controla autoturismul, poleiul de pe carosabil fiind principala problemă.

 „Autoturismul a plonjat în apă, iar şoferul a scăpat nevătămat“, a declarat subcomisarul Daniel Piştea, de la Brigada de  Poliţie Rutieră a Capitalei. Martorii povestesc că imendiat după ce a ieşit din apă şoferul autoturismului cu număr de Galaţi şi-a chemat un taxi şi a plecat. până la orele prânzului acesta nu s-a întors să-şi recupereze maşina. „În această zonă, se întâmplă des ca maşinile să ajungă în Dâmboviţa. Gardul a fost, de asemenea, rupt de alţii care au avut accidente la această intersecţia", a declarat Daniel Daneş, un bucureştean care locuieşte în zonă.

O gunoieră a derapat în Militari


Pe străzile Capitalei au ieşit de la prima oră utilajele de deszăpezire şi maşinile de salubrizare. Angajaţii firmelor de salubritate au început să cureţe încă de la prima oră marile intersecţii din oraş. În zona Valea Cascadelor, din cartierul Militari, o maşină de salubrizare a derapat din cauza poleiului, apoi a lovit un stâlp şi a trecut peste linia de tramvai. Stâlpul de înaltă tensiune lovit s-a prăbuşit peste liniile de tramvai motiv pentru care circulaţia tramvaielor 8 şi 25 a fost blocată. Regia Autonomă de Transport Bucureşti (RATB) a instituit o linie navetă de autobuze.

image

Poliţiştii spun că gunoiera nu era echipată corespunzător pentru condiţiile de iarnă. Nici acest incident nu a fost soldat cu victime. Circulaţia este îngreunată pe întreg Bulevardul Iuliu Maniu, micile tamponări fiind evenimente obişnuite. „Traficul este îngreunat din cauza ninsorii în majoritatea zonelor din oraş. Le recomandăm şoferilor să lase maşina acasă şi să folosească mijloacele de transport în comun, astfel se va evita şi aglomeraţia“, a mai declarat Piştea.

Artere pe care se circulă greu

Pe mai multe artere ale Capitalei se circulă cu mare greutate de câteva ore bune din cauza celor câţiva centimetri de omăt aşternut pe carosabil. Printre zonele cu probleme se află Şoseaua Ştefan Cel Mare, Gara de Nord, sau bulevardul Iuliu Maniu.

Alte străzi unde traficul se desfăşoară cu greutate sunt: Bulevardul Aerogării, Piaţa Charles de Gaulle, Calea Victoriei, Şoseaua Colentina, Podul Grant, Bulevardul Eroilor, Calea Crângaşi, Calea Dorobantilor, Bulevardul Mărăşeşti,Bulevardul Cantemir, Calea 13 Septembrie, Bulevardul Iuliu Maniu, Bulevardul Basarabia şi Bulevardul Unirii.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite