Nicolae Văcăroiu se simte bine după operaţie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Intervenţia chirurgicală la care a fost supus preşedintele Curţii de Conturi, Nicolae Văcăroiu, s-a încheiat după aproape şapte ore, fără incidente intraoperatorii, iar starea pacientului este bună, el rămânând în Secţia Postoperator ATI a Spitalului de Urgenţă Floreasca.

„Se simte bine, şi-a revenit complet. Chiar am stat de vorbă cu dânsul. Ca orice pacient va fi nevoie de să ţină un regim, să urmeze o anumită alimentaţie astfel încât să nu-i crească colesterolul. În funcţie de cum va evolua starea de sănătate vom decide când va fi externat“, a spus doctorul Şerban Brădişteanu.

Operaţia a început ieri la ora 10.00 şi s-a încheiat la ora 17. 00. Medicii i-au făcut mai multe bypass-uri, iar în urma operaţiei va fi îmbunătăţită alimentarea inimii cu sânge.

Nicolae Văcăroiu a fost operat de o echipă coordonată de şeful clinicii de chirurgie cardiovasculară, medicul Şerban Brădişteanu, pe durata intervenţiei nefiind semnalate incidente intraoperatorii.

Preşedintele Curţii de Conturi a fost internat, în urmă cu două zile, la Spitalul de Urgenţă Floreasca, având diagnosticul cardiopatie cronică şi, astfel, sângele nu iriga corespunzator muşchiul cordului.

Inima pacientului a fost oprită timp de 20 de minute şi circulaţia corporala a fost întreruptă o oră", a declarat medicul chirurg care l-a operat pe Văcăroiu. În total, preşedintele Curţii de Conturi a stat 7 ore în operaţie şi va externat în 10-20 de zile, în funcţie de cum va merge recuperarea.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite