Neagu Djuvara, dublă lansare de carte

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Neagu Djuvara a avut ieri o dublă lansare, ”Însemnarile lui Georges Milesco” şi ediţia de lux a cărţii „Ce au fost boierii mari în Ţara Românească? Saga Grădiştenilor (secolele XVI–XX)“, unul dintre cele mai bine vândute volume anul trecut.

Aceasta din urmă este o carte în care autorul face o radiografie a marilor familii boiereşti. Cum şi-au dobândit sau şi-au pierdut moşiile, averile, privilegiile politice şi dregătoriile. De asemenea este prezentant impactul influenţelor slavone, greceşti, turco-fanariote şi franceze în cultura românească, dar şi rolul jucat de femei.

Scopul princial al lui Neagu Djuvara este prezentarea neamului Grădiştenilor, al cărui urmaş este el însuşi. În această nouă ediţie, autorul revine asupra subiectului, îmbogăţindu-l cu noi observaţii, noi ilustraţii, un glosar de termeni istorici, un indice de nume şi cu un tabel genealogic, realizat după o concepţie proprie, patentată de autor.


Autobiografia celor mai dramatice trăiri

Romanul "Însemnările lui George Milesco" înfăţişează un moment dramatic al istoriei române şi al vieţii lui Neagu Djuvara. Revoluţia ungara din 1956, decepţiile legate de timpul petrecut la Radio Europa Liberă, la Munchen, ruptura de familie, sunt întâmplări care l-au marcat pe autor.

„E o carte tristă şi profund pesimistă de la mijlocul vieţii mele, în care trec pe seama eroului, Georges Milesco, mai toate avatarurile vieţii mele de până atunci”, a spus autorul.

La eveniment, care a avut loc ieri la amiază la Cafeneaua Verona, au participat pe lângă autor, Mihai Dimitrie Sturdza şi Gabriel Liiceanu care au vorbit despre cele două cărţi. Lansarea a fost urmată de o sesiune de autografe.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite