Bucureşti: Moş Nicolae nu a uitat de copiii bolnavi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

SĂRBĂTOARE Darurile de Sfântul Nicolae i-au făcut pe prichindeii internaţi la Spitalul de Copii „Grigore Alexandrescu“ să mai uite de necazuriMoşul cel darnic a ajuns la spitalul din sectorul 1 cu ajutorul părinţilor şi al personalului medical.


În saloanele Spitalului „Grigore Alexandrescu“, chiar şi cei mai ghiduşi dintre copiii internaţi suportă greu trecerea timpului. Pentru a-i face să zâmbească mai mult, părinţii au început să le împartă darurile tradiţionale încă de sâmbătă seară.

„Vreau numărul de telefon al lui Moş Nicolae“


Iaca, o fetiţă de şapte ani care a venit la spital cu pneumonie,  era tristă şi părea neconsolată, deşi moşul îi adusese cadoul dorit. „Am primit o trăsurică trasă de un cal alb şi cu două prinţese, pe care le-am botezat Alexandra şi Mihaela, pentru că aşa le cheamă pe prietenele mele de care mi s-a făcut dor“, spunea tristă fetiţa.

Ea îşi pusese jucăriile pe pat, lângă ea, şi se consola cu gândul că de acum nu va mai dormi singură. La un moment dat, şi-a amintit că mai vrea ceva şi, hotărâtă, a cerut numărul de telefon al lui Moş Nicolae. Din păcte nimeni n-a ştiut să i-l spună.  

Fără însoţitor era şi Adela, o fetiţă de 10 ani internată tot din cauza unei pneumonii. Deşi mama o vizitează în fiecare zi, doar gândul că va pleca în curând din spital o făcea să zâmbească. „Mie Moş Nicolae îmi aduce darul în pantofii de acasă, aşa că deocamdată nu am primit nimic“, spunea Adela. „Moş Nicolae este ca un erou pentru că reuşeşte să aducă atâtea jucării“, a mai spus Adela.

În patul ei, conectată la perfuzie, Ana Maria, o fetiţă de cinci ani, era tăcută şi încruntată. „De obicei este un copil vorbăreţ, dar acum nu se simte bine“, a spus asistenta medicală Florica State. „Ea este orfană şi revine destul de des la spital“, a mai spus femeia, încercând să o înveselească pe fetiţă aşezându-i lângă pernă cadoul primit.

Samurai, un băieţel de zece ani, era vesel deşi nu primise nimic de la nimeni. „Eu n-am primit nicodată daruri de la Moş Nicolae“, spunea Samurai. „Doar lui Moş Crăciun îi scriu bileţele în care îi spun ce mi-ar plăcea să-mi aducă. Dar,  cred că nu le primeşte pentru că nu îmi aduce ce îi cer“, a mai spus copilul.

Umbra de tristeţe a celor din salon a fost alungată de Alex, care, la cei 14 ani ai săi, nu-şi purtase de grijă şi răcise după ce jucase fotbal. „Când eram mic, bunicul îl pândea pe Moş Nicolae ca să nu-mi aducă daruri pentru că nu eram cuminte“, a spus râzând puştiul.

Şi promisiunile vindecă

În timp ce în saloane copiii îşi studiau jucăriile primite şi savurau dulciuri pregătindu-se de o noapte cu vise frumoase, la camera de gardă continuau să sosească ambulanţe care aduceau urgenţe. Era un du-te vino continuu, ca într-o noapte obişnuită la spital. Dar oriunde plângea un copil se auzea, ca un refren, promisiunea „Vine Moşu!“ şi cel mic se liniştea.

Citat: Moş Nicolae este ca un erou pentru că reuşeşte să aducă atâtea jucării
Adela
pacientă

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite