Monica Iacob Ridzi va face operaţie de transplant la o clinică din Viena

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Surse din cadrul Spitalului Universitar de Urgenţă Bucureşti (SUUB), susţin că deputata are nevoie de un transplant de măduvă osoară.

Monica Iacob Ridzi a fost internata vineri la SUUB pentru o infecţie survenită pe fondul sindromului mielodisplazic, o boală asociată cu preleucemia. Medicii se ocupă deocamdată de tratarea infecţiei, dar la sfârşitul tratamentului vor discuta despre un eventual transplant, au declarat surse din cadrul spitalului pentru ziarul "ring" .

Boala cu care a fost diagnosticată Monica Iacob-Ridizi s-a acutizat în ultimele zile din cauza unei infecţii la măduva osoasă. „În momentul de faţă se tratează infecţia care i-a agravat boala pacientei. Legat de transplant nu s-a luat nicio decizie în momentul acesta pentru că, deocamdată, trebuie depăşit episodul infecţios”, a spus purtătorul de cuvânt al Spitalului Universitar, Bogdan Popescu.

Medicii sunt însă rezervaţi în privinţa evoluţiei bolii şi spun că Monica Iacob Ridzi va merge la Viena unde va face de o serie de teste în vederea unui transplant. Dacă va fi nevoie de transplant fiul ei nu poate fi un posibil donator pentru că sindromul mielodisplazic se transmite genetic, mai spun cei de la "ring".


Iacob Ridzi a fost acuzată că invocă motive pentru a evita audierile

După scandalul de la Ministerul Tineretului şi începerea urmăririi penale pentru abuz în seviciu, fals şi uz de fals, Monica Iacob-Ridzi s-a retras din prim-planul scenei politice. Deputatul a fost acuzat că invocă tot felul de motive pentru a evita audierile de la Comisia juridică.

Monica Iacob Ridzi suferă de sindromul mielodisplazic, o boală a sângelui care este asociată cu un fel de preleucemie. Purtătorul de cuvânt al Spitalului Universitar, Bogdan Popescu, a precizat că pacienta era la curent cu această afecţiune de mai multă vreme.

Sindromul mielodisplazic, cunoscut si sub numele de leucemie oligoblastica sau leucemie „mocnită”, se manifestă prin tulburari sanguine dobândite, care evoluează adesea spre leucemie acuta. Este întâlnit mai ales la persoanele de vârsta a treia şi poate evolua spre leucemie.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite