Mobilier de sute de euro,la târgul anticarilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Colecţionarii de obiecte vechi de sute de ani s-au mutat începând din acest weekend pe esplanada din faţa Parcului Carol. Organizate frecvent în ultimii doi ani, târgurile cu obiecte de anticariat au început să aibă succes în rândul bucureştenilor.

În jur de 40 de anticari veniţi din Piteşti, Braşov, Piatra Neamţ, Timişoara, Cluj Napoca sau Buzău îşi aşezau, azi-dimineaţă, obiectele care mai de care mai atrăgător, chiar dacă vizitatorii nu şi-au făcut apariţia de la primele ore. Pasionaţii de obiecte pline de istorie pot găsi în faţa Parcului Carol, de la obiecte de mobilier, până la fotografii din perioada interbelică sau bijuterii.

Cei care vor să-şi mobileze casa într-un stil mai aparte au la dispoziţie, de la dulapuri din lemn masiv, sfeşnice din argint sau alamă, scaune sau aparate de radio, toate din perioada celor două războaie mondiale.

Cel mai scump obiect de mobilier expus aici este o vitrină în valoare de 1.200 de euro, din anul 1800. A fost adusă de Romică Marcu, un colecţionar din Râşnov. De asemenea, tot el mai are şi o masă de joc din anul 1980 care costă 800 de euro. „Mai am patru fotolii şi o masă. Costă 600 de euro, dar sunt reproduceri”, adaugă Romică.

Preţurile sunt negociabile

Imediat ce se apropie vreun posibil cumpărător, proprietarii antichităţilor au grijă să-l anunţe că preţurile sunt negociabile. „Avem fotografii din colecţia personală“, strigă Ştefan. În funcţie de imagine, dimensiune şi vechime, preţul creşte sau scade.



FOTO: Cei mici au admirat maşinile de altădată


„Între 5 şi 15 lei, negociabil, că doar e criză. Noi vrem să vindem, iar ei să se aleagă cu ceva“, adaugă bărbatul. Alţii însă, se plâng că nu au spaţiul necesat pentru a-şi aduce de acasă întreaga colecţie. „Am venit doar cu nişte tablouri. Aş fi vrut să aduc un întreg dormitor, dar nu aveam spaţiul şi condiţiile necesare, aşa că îl ţin acasă. Este vorba despre un dormitor complet, alb cu foiţă de aur, din perioada lui Ludovic al XVI-lea“, spune Sorin, un colecţionar din Buzău. Preţul acestuia este de 20.000 de euro, iar pe cei interesaţi, bărbatul îi invită chiar la el acasă.

Ceas din 1920

Cei care nu au bani de mobilă sau tablorui, nu pleacă de aici măcar fără o monedă, o fotografie sau o bjuterie. O altă atracţie pentru cei câţiva bucureşteni care se plimbau printre tarabele cu vechituri au fost şi ceasurile. Cel mai vechi este unul din 1920, un ceas elveţian, Omega, care costă în jur de 300 de lei, iar spre uimirea vizitatorilor, acestea chiar funcţionau. Cele mai ieftine însă, pot fi cumpărate şi cu 100 de lei. Târgul va fi deschis până la sfârşitul verii, în fiecare weekend între orele 8.00 şi 20.00.

image
București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite