Moaşte furate de sub nasul paznicilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Stareţul Mănăstirii Radu Vodă, de unde, ieri-dimineaţă, patru prahoveni au furat moaştele Sfântului Nectarie şi aproximativ 1.000 de lei, susţine că lăcaşul sfânt este păzit, zi şi noapte, de cinci agenţi de pază. „Hoţii au reuşit să treacă pe lângă ei şi să se furişeze în mănăstire. Aici au forţat uşa altarului, în mare taină, au furat racla şi au trecut-o peste gard “, povesteşte părintele Nectarie.

Monahul mai spune că este un semn divin faptul că tâlharii au fost prinşi de poliţişti. „Exigenţa agenţilor de la Secţia 14 şi puterea sfinţilor au contribuit la prinderea lor. Este chiar o minune “, a mai declarat, pentru „Adevărul“, capul Mănăstirii Radu Vodă.
Trei dintre hoţi, care vroiau să fugă cu un Opel Frontera, unde au pus şi racla, au fost prinşi de agenţii de la Secţia 14, chiar în momentul în care au intrat în maşină.

Unui dintre hoţi este viitor preot
Cel de-al patrulea, Robert Florin Dragnea, elev în ultimul an la Seminarul Teologic din Bucureşti, a reuşit să fugă cu un BMW. El este în comtinuare căutat de poliţişti. Anchetatorii susţin că acesta din urmă a avut pontul şi le-a propus celorlaţi trei să dea lovitura. Băiatul găsise deja un cumpărător pentru racla din argint unde sunt ţinute oasele sfinte. Prejudiciul a fost recuperat în întregime şi înapoiat mănăstirii.

București



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite