Mircea Dinescu despre decizia ANI: Puteam să fiu editor şi la New York Times. Unde era incompatibilitatea?

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Acuzaţia de incompatibilitate formulată de ANI, împotriva sa, ca membru al CNSAS, este pentru Mircea Dinescu, “un nou pretext” prin care se încearcă înlăturarea lui din actualul context politic.

“Am aflat din presă că sunt incompatibil, pentru că aş fi administrator la două societăţi comerciale, (ceea ce nu este real, pentru că, directorii sunt şi administratori, la cele două firme), dar nu m-a surprins, pentru că nu este pentru prima dată, când ANI caută pretexte ca să mă scoată de la CNSAS”, a declarat, astăzi, Mircea Dinescu pentru Adevărul de Seară.

El a mai spus că pe 28 decembrie 2009, în plin sezon al sărbătorilor de iarnă, ANI l-a convocat, la sediul instituţiei, unde era aşteptat, însoţit de avocatul personal, pentru a răspunde la altă acuzaţie de incompatibilitate.

“Mi s-a spus că nu pot fi membru al CNSAS, pentru că sunt senior editor la Cotidianul. În primul rând nu mai scriam acolo de două luni şi în al doilea rând, puteam să fiu editor şi la New York Times. Unde era incompatibilitatea?”, a spus Mircea Dinescu.

Va scoate un nou volum de poezii

Mircea Dinescu consideră că aceste „aşa zise” incompatibilităţi sunt nişte pretexte mizerabile şi spune că nu va face contestaţie, în următoarele 15 zile.

Relativ la eventualele consecinţe în plan material, pe care le-ar putea avea de suportat, ca urmare acestei incompatibilităţi, care datează chiar de la debutul său în funcţia de membru al CNSAS, din anul 2006, Mircea Dinescu spune că nu crede că se vor manifesta.

El declară că nu le va da nicio satisfacţie adversarilor săi, pentru că spune el, „nu au cum să-mi ia dragostea pentru poezie şi cea pentru agricultură, adevăratele mele pasiuni”.

„La începutul lui martie, voi scoate o nouă carte de poezii, a declarat, în  exclusivitate, poetul Mircea Dinescu.

București



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite