Minune la Spitalul "Grigore Alexandrescu": bebeluşii arşi au luat în greutate

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Medicii spun că starea micuţilor răniţi în incendiul de la Maternitatea Giuleşti are o evoluţie favorabilă. Din cei şase bebeluşi internaţi la Spitalul „Grigore Alexandrescu”, cinci sunt alăptaţi de mame şi specialiştii speră ca aceştia să mai ia în greutate ca să-i poată opera. Al şaselea copil este în continuare în stare gravă.

Mai citiţi:

Asistenta Florentina Cîrstea, audiată din nou de procurori

Părinţii celor şase copii, în special mamele, au renunţat la orice altă activitate pentru a se afla lângă bebeluşi. Surse din spital spun că mamele sunt atât de speriate de ceea ce li s-a întâmplat celor mici, că, dacă ar avea voie, ar sta tot timpul lângă ei, la Terapie Intensivă.

„Părinţii au fost cazaţi în hotelul spitalului, contruit de o organizaţie umanitară, şi au toate condiţiile, gratuit. Din când în când taţii mai pleacă pentru a se ocupa de casă sau se duc la muncă, dar mamele sunt tot timpul aici. În fiecare zi echipa de medici se întâlneşte cu părinţii şi discută cu ei, le explicăm în detaliu cum evoluează şi ce putem spera”, ne-a spus managerul spitalului, Dan Enescu.


„Laptele de mamă este sfânt”

În urmă cu 16 zile, când s-a întâmplat tragedia, medicul Dan Enescu spunea că ar fi o minune ca măcar unul dintre aceşti copii să supravieţuiască. În ultimele zile, atât medicii cât şi părinţii au prins curaj să spere. Bebeluşii au început să ia în greutate şi starea lor este de la zi la zi mai bună. „Laptele de mamă este sfânt. Mămicile vin şi-i alăptează din trei în trei ore. Speranţa lor şi dragostea lor este cel mai mare suport. Noi nu putem decât să aşteptăm ca micuţii să ia în greutate şi apoi să decidem ce intervenţii chirurgicale se vor face la fiecare în parte”, au mai spus specialiştii.

După ce micuţii vor ajunge la o greutate de 2-3 kilograme, medicii ar putea să-i opereze şi să le pună grefe de piele. „Un copil, cu cât e mai mic, cu atât se regenerază mai repede. Să sperăm că aşa va fi şi în cazul lor. Cu toate că starea lor este stabilă, nu putem să dăm un pronostic sigur, cu atât mai mult în cazul celui intubat, care este în continuare în stare critică. Oricare dintre ei poate avea complicaţii, dar să sperăm că natura este de partea noastră”, a mai spus prof. Dr. Dan Enescu.


Asistenta, din nou audiată

Asistenta responsabilă de cu supravegherea celor 11 bebeluşi din salonul de Terapie Intensivă în seara de 16 august, atunci când a avut loc incendiul, a fost audiată din nou astăzi. Florentina Cîrstea se află în arest preventiv. Tot astăzi, la audieri a fost chemat şi Vasile Dima, şeful Serviciului tehnic, cel care ar fi trebuit să supravegheze aparatura din spital. Acesta din urmă este cercetat în stare de de libertate din cauza vârstei şi a stării precare de sănătate.


Citiţi mai multe detalii despre starea bebeluşilor în ziaru "Adevărul" de mâine dimineaţă. 

București



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite