Ministerul Sănătăţii: "Femeia care a murit în explozia de la Săuceşti nu a fost adusă la timp la Bucureşti"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ministerul Sănătăţii a decis demararea unei anchete în urma suspiciunii conform căreia pacienta a fost transferată cu întârziere în unitatea sanitară din Capitală unde există aparatura necesară şi expertiza asigurării asistenţei medicale de specialitate.

"Ministerul Sănătăţii a solicitat Direcţiei de Sănătate Publică Bacău demararea unei anchete în cazul femeii din comuna Săuceşti care a decedat în urma exploziei unei butelii de aragaz şi care a fost internată în Spitalul Judeţean Bacău, fiind transferată, ulterior, la Spitalul de chirurgie plastică şi reparatorie din Bucureşti", se arată într-un comunicat al ministerului.
 
Decizia ministerului vine în urma suspiciunii conform căreia pacienta a fost transferată cu întârziere în unitatea sanitară din Capitală unde există aparatura necesară şi expertiza asigurării asistenţei medicale de specialitate.

De asemenea, conducerea Ministerului Sănătăţii a cerut şi un raport medical din partea Spitalului de chirurgie plastica şi reparatorie  Bucureşti cu privire la starea pacientei atunci când a fost preluată.


Firul tragediei

Neculai Alexandrescu (77 de ani) și nora sa Alina Albuț (31 de ani) din satul Schineni, comuna Săucești au ajuns, în urmă cu două săptămâni, în stare gravă la Spitalul Județean de Urgență (SJU) Bacău după ce o butelie le-a explodat în față de la flacăra unei lumânări.

Femeia are arsuri gradul II și III pe jumătate din suprafața corpului, iar bărbatul pe mâini și față. Din cauza deflagrației geamurile și ușile casei au ieșit din balamale.

Alexandrescu povestește de pe patul de spital cum s-a întâmplat nenorocirea. "Mi s-a făcut poftă de o murătură. I-am spus nurorii mele că mă duc în beci și ea sa-mi dea o lumânare aprinsă că acolo n-am bec. Am coborât și când am întins mâna să iau de la ea lumânarea a explodat toată casa. În gura beciului era o butelie", a rememorat bărbatul.

În următoarea secundă, omul și-a văzut nora cuprinsă de flăcări și căzută la pământ. A ieșit greu din beci și cu fularul din jurul gâtului arzând. Tânăra a fost supusă unei intervenții chirurgicale care a durat mai bine de trei ore.

Medicii sunt rezervați deocamdată asupra evoluției stării de sănătate a Alinei Albuț. Casa care a explodat se numără printre locuințele cuprinse de apele Siretului la inundațiile din vara anului trecut. Cu toate demersurile făcute, nici până la această dată oamenii nu au primit materiale de construcție.  

 

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite