Mii de vizitatori la Noaptea Muzeelor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cozi interminabile la Muzeul Naţional de Artă, înghesuială la Muzeul Naţional de Istorie şi sumedenie de curioşi la Muzeul Literaturii Române.

Aşa a arătat azi-noapte Bucureştiul, la Noaptea Muzeelor. Dacă până la miezul nopţii 4.000 de bucureşteni văzuseră Teazaurul României, la Muzeul de Istorie de pe Calea Victoriei, pe la Muzeul Literaturii, din Bulevardul Dacia, până la ora 1.00 trecuseră peste 2.000 de vizitatori.

15 grăniceri au păzit Tezaurul

La intrarea în Muzeul de Istorie toată lumea a fost întâmpinată de bărbaţi costumaţi în uniforme de grăniceri de la 1806. Pasionaţi de istorie, membrii Asocieţiei Tradiţia Militară, din care fac parte soldaţii, au fost încântaţi să explice vizitatorilor ce reprezintă uniformele lor. „Purtăm uniforme ale imperiului austro-ungar de la 1806 din Transilvania", a spus Alexandru Bucur, student la Arhitectură.

Pentru a intra în sala cu aur de la muzeu, grupuri de câte 40 de bucureşteni au aşteptat cuminţi la uşă, ca să vadă Tezaurul de la Pietroasa, coroana Reginei Elisabeta şi sabia lui Carol I.

Aseară, muzeele din Capitală au primit şi vizita multor străini care nu au pierdut ocazia de a vedea arta românească. Grupuri de francezi şi germani au sta la cele două cozi formate în faţa Muzeului Naţional de Artă. „Nu ne grăbim, avem toată noaptea. E plăcut afară aşa că mergem şi la alte muzee", au spus câţiva tineri aflaţi la coada uriaşă.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite