Mii de pelerini au participat la procesiunea de Florii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Peste cinci mii de credincioşi au participat, aseară, la tradiţionalul pelerinaj de Florii organizat în Capitală, eveniment care marchează intrarea lui Isus în Ierusalim.

Coloana, în frunte cu un sobor de preoţi, a pornit de la Mănăstirea Radu Vodă în jurul orei 16.00, după ce a avut loc Slujba Vecerniei. Pelerinajul a continuat pe bulevardul Mărăşeşti, str. Şerban Vodă, Catedrala Mitropolitană Sfântul Spiridon Nou, str. Ienăchiţă Văcărescu, str. Sfânta Ecaterina, Paraclisul Universitar Sfânta Ecaterina şi Catedrala Patriarhală. Procesiunea s-a încheiat la ora 18.00 , când credincioşii au ajuns la Patriarhie.

Iaşi: Sute de credincioşi pe străzi la Pelerinajul Floriilor (FOTO)

Foto: Lucian Muntean

image

“Vin din anul 2008 la această sărbătoare. De câte ori plec de aici îmi simt sufletul mai curat şi am gânduri mai bune”, ne-a spus Maricica Spiridon, o pensionară care a participat la eveniment.

Foto: Lucian Muntean

image


Sărbătoarea florilor

Reprezentanţii Bisericii Ortodoxe Române (BOR) spun Floriile reprezintă una din cele mai mari sărbători creştine. “În duminica Floriilor trebuie să ne aducem aminte de felul în care a intrat Isus în Ierusalim, a fost întâmpinat cu bucurie şi cu flori de aceea trebuie să fie o sărbătoare a bucuriei şi a florilor”, ne-a spus părintele Constantin Stoica, purtătorul de cuvânt al Bisericii Ortodoxe Române. 

Foto: Lucian Muntean

image

Astăzi, Duminica Floriilor, ziua credincioşilor va începe cu slujba de florii de la ora 9.00. Tot astăzi este dezlegare la peşte, aliment care nu s-a aflat pe mesele credincioşilor în ultimele săptămâni, în perioada Postului Mare.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite