Bucureşti: Mii de credincioşi au participat la pelerinajul din ajunul Floriilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Peste cinci mii de credincioşi ortodocşi din Bucureşti dar şi din alte oraşe ale ţării, au participat, sâmbătă, la tradiţionalul pelerinaj din ajunul Floriilor, organizat de Patriarhia Română şi Arhiepiscopia Bucureştilor.

Pelerinajul a început la mănăstirea "Radu Vodă" şi a continuat pe bulevardele  Mărăşeşti, Dimitrie Cantemir apoi pe străzile Bibescu Vodă, Şerban Vodă, Ienăchiţă Văcărescu până la Aleea Dealul Mitropoliei. Pelerinii au fost întâmpinaţi de patriarhul Daniel la Catedrala Patriarhală.
“Particip în fiecare an la pelerinajul din ajunul Floriilor. De fiecare dată parcă plec cu sufletul mai curat şi cu gânduri mai bune”, a spus Maria Semeniuc, una dintre miile de credincioşi care au venit la procesiune.

La acest pelerinaj participă atât preoţii parohiilor din Bucureşti câtşi din Judeţul Ilfov.
Ziua Floriilor, sărbătorită în ultima duminică dinaintea Paştelui, aminteşte de primirea ce i s-a făcut lui Iisus când a intrat în Ierusalim.
Potrivit tradiţiei, în aceasta zi se sfinţesc prin rugăciune şi stropire cu agheasmă ramuri înmugurite de salcie, care se împart creştinilor, iar slujitorii Bisericii le ţin în mâini, cu lumânări aprinse, ca simbol al biruinţei vieţii asupra morţii.

Ramurile de salcie reprezintă ramurile de măslin cu care a fost întâmpinat Mântuitorul în Ierusalim. Cu aceste ramuri, după ce au fost duse la biserică spre a fi sfinţite, creştinii împodobesc icoanele, uşile şi ferestrele.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite