Mihai Vătăşescu face body-painting la petreceri private
0A desenat până acum pe corpurile a peste 50 de persoane, la petreceri private sau la inaugurări de cluburi. Spune că pictează din plăcere, dar dacă ies şi bani din asta, cu atât mai bine.
A început să deseneze în urmă cu şase ani, dar nu cu vopsea, ci cu creioane. „În primii ani de facultate am început să desenez schiţe de maşini şi de motociclete. Cu timpul, desenul a devenit cea mai mare pasiune a mea”, spune Mihai.
Mai târziu, când a trebuit să vopsească machetele pe care le prezenta pentru examenele de la facultate, Mihai a descoperit aerografierea şi de atunci a început să deseneze doar cu vopsea. Primul desen cu pistolul de vopsit în miniatură l-a făcut pe maşina tatălui său.
„Prima tentativă de aerografiere am avut-o pe capota maşinii de serviciu a tatălui meu. Am desenat logo-ul şi numele firmei şi mi-au ieşit foarte bine”, îşi aminteşte artistul.
Primul „cobai”- o colegă de facultate
Multe dintre desenele lui Mihai au ajuns pe căştile prietenilor săi motociclişti sau pe aripile şi capotele maşinilor cunoscuţilor. Când şi-a dat seama că a căpătat destulă experienţă, tânărul s-a hotărât să îşi execute lucrările pe un alt suport, şi anume pe corpurile voluntarilor.
Pentru primul desen, a convins-o pe o colegă de facultate să îi fie „cobai”. În urma experimentului, care a ieşit bine, Mihai s-a hotărât să se oprească la body-painting şi de atunci desenează doar pe piele.
„Folosesc vopsea acrilică pentru că nu este toxică, dizolvându-se doar cu apă. Nu atacă pielea, dar pentru a evita orice neplăcere, se face un test înainte de a începe desenul”, explică pictorul.
Preţul pentru un desen ajunge şi la 600 de lei
Mihai spune că cei mai mulţi bani din această pasiune i-a câştigat într-o noapte, când a desenat pe corpurile a şase persoane în cadrul unei petreceri private. Pentru acest efort deosebit, „graferul” a încasat 2.500 de lei. „Era vorba de nişte desene foarte complexe şi mi-a luat o noapte întreagă să termin toate cele şase lucrări”, zice Mihai.
Pentru ca desenul să iasă bine, corpul trebuie să fie curat şi să fie bine hidratat cu cremă de corp. „Vopseaua se ia cu apă şi săpun la primul duş, dar nu se curăţă de la transpiraşie sau de la un pahar de apă turnat pe corp”, asigură tânărul.
În loc de întrebări şi răspunsuri:
De ce ai nevoie ca să faci body-painting:
-Un aerograf – un pistol de vopsit în miniatură special pentru lucrări de fineţe
-Un compresor de maximum trei atmosfere
-Vopsea acrilică (se poate folosi şi latex lichid, dar este foarte scump)
-O sită pentru filtrarea vopselei
-Şabloane
-Un burete
-Pensule
-Un voluntar care „să pună corpul la bătaie”
Ce-i place:
”Îmi plac foarte mult motocicletele, pentru că dau senzaţia de libertate. De un an şi trei luni am o motocicletă Honda Hornet de 600 de centimetri cubi cu ajutorul căreia mă strecor prin traficul din Capitală. Îmi mai place să călătoresc. Până acum am vizitat peste 20 de ţări”, spune tânărul.
Ce nu-i place:
”Nu îmi place pesimismul oamenilor în general şi egoismul tipic românesc. Aici fiecare trage pentru el şi altceva sau altcineva nu mai contează”, explică Mihai.
PROFIL
Născut: 11 iunie 1983, la Craiova
Studii: Facultatea de Arhitectură „Ion Mincu”
Familie: Are o soră mai mare, Mădălina