Bucureşti: Micul Paris a devenit Mica Veneţie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ploaia şi zăpada topită au transformat astăzi Bucureştiul într-un oraş acoperit de ape. Canalizarea nu a făcut faţă, oamenii au căzut în bălţile de zeci de centimetri, iar troleibuzele şi tramvaiele nu au circulat ore în şir din cauza străzilor inundate.

Bucureştenii care s-au încumetat să iasă astăzi din casă au trăit  un adevărat coşmar. Mulţi pietoni s-au ales cu vânătăi după ce alunecat pe gheaţă, iar şoferii şi călătorii din mijloacele de transport în comun au avut nervii întinşi la maximum. „Sunt udă leoarcă pe pantaloni şi mi-a intrat apă în cizme. M-am lovit destul de rău şi o să merg la spital“, a spus Simina, în vârstă de 24 de ani.

„Am escaladat muntele de zăpadă!“

Oamenii au fost nevoiţi să treacă peste mormanele de zăpadă pentru a evita apa.
Elena Prodan, o bucureşteancă în vârstă de 60 de ani, era cât pe ce să cadă astăzi lângă staţia de metrou Unirii, în timp ce încerca să evite o baltă. „Am escaladat muntele de gheaţă! Capitala arată deplorabil! E un coşmar! Era să-mi rup picioarele“, s-a plâns femeia.

Reprezentanţii Biroului de Presă al Brigăzii de Poliţie Rutieră Bucureşti au declarat, joi,  că există 22 de străzi în Capitală afectate de acumulările de apă în urma topirii zăpezii şi a ploilor. Din cauza gheţii, canalizarea nu a mai făcut faţă. O baltă de circa 30 de centimetri se formase azi-dimineaţă în faţa unei firme din cartierul Pipera. „Mă chinui de o oră şi jumătate să găsesc canalul fiindcă este acoperit de gheaţă. În curând nu se va mai putea intra în firmă dacă nu reuşesc să desfund canalul“, se plângea nea’ Dinică, electrician, înarmat cu o lopată.

Troleibuzele, blocate pe un kilometru

Bucureştenii care au circulat cu mijloacele de transport în comun au pierdut azi-dimineaţă ore în şir în trafic. Metroul, tramvaiele şi troleibuzele nu au circulat în unele zone ale Bucureştiului. Tramvaiul 5 nu a circulat pe Fabrica de Glucoză. Aceeaşi situaţie şi în zona Kogălniceanu, unde  troleibuzele au rămas pe loc mai multe ore. „Din cauza apei, nu mai circulă troleibuzele. Am apelat la cei de la Apa Nova. Aşteptăm să se rezolve situaţia“, a declarat, pentru „Adevărul de Seară“, purtătorul de cuvânt al Regiei de Transport Bucureşti (RATB), Mihai Vlădărău.

Nici la ora 12.00 mijloacele de transport în comun nu circulau. De data aceasta din cauza unui troleibuz care s-a defectat. Zeci de troleibuze ale RATB au făcut coadă pe circa un kilometru, între Piaţa Operei şi Kogălniceanu. „Aşteptăm să vină cei care vor ridica troleibuzul defect. Stăm aici de mai bine de o oră“, a spus Cristi, şofer pe unul dintre troleibuzele liniei 92.

Până la închiderea ediţiei, situaţia nu se remediase. Nu doar troleibuzele şi tramvaiele au fost astăzi defecte, ci şi trenurile de metrou. Un metrou s-a defectat azi-dimineaţă în jurul orei 7.40, în staţia Aurel Vlaicu şi a produs o aglomeraţie de nedescris în staţiile Aurel Vlaicu şi Pipera.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite