Bucureşti: Microbuzele la control!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Brigada de Poliţie Rutieră a Capitalei s-a pus azi-dimineaţă pe capul transportatorilor de persoane şi i-a cadorisit cu amenzi. Aproape jumătate dintre cei 100 de şoferi de microbuz controlaţi azi-dimineaţă între orele 5.00 şi 7.00 au fost găsiţi cu nereguli grave.

Agenţii Brigăzii de Poliţie Rutiere a Capitalei au dat 43 de amenzi azi-dimineaţă, între orele 5.00 şi 7.00, în urma unei razii în care au fost verificate 100 de  microbuze care transportă persoane.

Unul dintre filtre a fost organizat la intersecţia Bulevardului Iuliu Maniu cu Valea Cascadelor, loc de unde pleacă microbuze spre localităţile din vestul Capitalei, iar un al doilea filtru a fost în zona Preciziei. De asemenea, poliţiştii avertizează că raziile vor continua şi în alte zone ale Capitalei.

„Astfel de controale se fac periodic, doar că astăzi au început de la ora 5.00 şi au reprezentat o continuare a controalelor de săptămâna trecută, printre taximetrişti“, a completat subcomisarul Daniel Piştea, de la Brigada de Poliţie Rutieră a Capitalei.

Cu maşina defectă, la drum

În urma raziei, „recolta“ a fost bogată, poliţiştii găsind autorizaţii de inspecţie tehnică false, defecţiuni la dubiţe, şoferi fără atestat profesional şi condiţii de transport improprii. Şi acestea au fost doar câteva dintre neregulile descoperite de poliţişti printre transportatorii din vestul Capitalei.

Majoritatea şoferilor verificaţi de poliţiştii rutieri înghesuiau şi câte 30-40 de oameni în maşini a căror capacitate este de doar 18 persoane, iar cei mai mulţi dintre călători nu aveau bilet deşi achitaseră contravaloarea acestuia.

„Două microbuze aveau dovada inspecţiei tehnice falsă, o inspecţie făcută de ei. De asemenea opt dintre microbuze se aflau în circulaţie, deşi aveau probleme tehnice majore. Le-au fost reţinute certificatele de înmatriculare şi amendate cu câte 4.000 de lei“, a declarat subcomisar Daniel Piştea.

Călătorii înghesuiţi cu dubă

Pentru a câştiga un ban, şoferii ingenioşi şi-au pus la bătaie maşinile de marfă, pentru transportul călătorilor. Astfel, poliţiştii rutieri au descoperit zeci de persoane înghesuite în două dube, care urmau să-i ducă în zona localităţii Ciorogârla. Şoferii descurcăreţi au fost amendaţi cu sume între 4.000 şi 5.000 de lei.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite