Bucureşti: Microbuzele de călători, la control

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Brigada de Poliţie Rutieră a Capitalei continuă verificarea microbuzelor din Capitală. Maşinile ce transportă persoane din zona Pantelimon spre localităţi din estul Capitalei au fost verificate azi-dimineaţă, între orele 5.00 şi 9.00.

Agenţii Brigăzii de Poliţie Rutieră din Capitală au început acţiunea de verificare a şoferilor microbuzelor care transportă persoane în localităţi limitrofe Bucureştiului încă de ieri. Astfel, ieri, între orele 5.00 şi 7.00, au fost amendaţi 43 de şoferi din cei 100 verificaţi la intersecţia Bulevardului Iuliu Maniu cu Valea Cascadelor. Aceste verificări fac parte dintr-o acţiune mai amplă a rutierilor pentru controlul transportatorilor din Capitală.

Săptămâna trecută, cei care au scos actele la control au fost taximetriştii. Azi-dimineaţă, poliţiştii s-au mutat în celălalt capăt al oraşului, în Pantelimon, unde şi-au aşteptat „muşteriii“ încă de la ora cinci dimineaţă. Astfel, poliţiştii au amendat 59 de şoferi din 90 verificaţi, la intrarea în Bucureşti, pe şoseaua Pantelimon. Neregulile descoperite au fost aceleaşi ca şi în cazul controlului de ieri, din Militari: lipsa documentelor, defecţiuni tehnice, şoferi fără atestat profesional şi supraaglomerare a microbuzelor.

Călătorii şi-au vărsat furia pe poliţişti

Zecile de călători „debarcaţi“ în mijlocul drumului şi-au vărsat nervii pe agenţii de poliţie care îşi făceau datoria deoarece nu mai aveau cu ce să-şi continue drumul spre serviciu.

„Ne cam înjură lumea pentru că vin pe jos spre oraş, pentru că şoferii amendaţi nu şi-au mai continuat drumul. Oamenii nu înţeleg riscurile la care se supun. În mod normal, transportatorul ar trebui să suplimenteze numărul de maşini dacă sunt prea mulţi călători“, a declarat şeful Biroului de la Brigada de Poliţie Rutieră din Bucureşti, comisar-şef Călin Lupşa.

Au băgat sperieţii în şoferii din Militari


Microbuzele spre Ciorogârla sau Bolintin, printre care au dat iama poliţiştii ieri-dimineaţă, astăzi plecau de îndată ce adunau vreo 10-15 călători şi nu mai aşteptau ca alte dăţi până se umpleau ochi. La fel se întâmpla azi-dimineaţă, în jurul orei 8.00, în Pantelimon, lângă Gara Titan Sud. „Unde mergeţi? Plecăm îndată, mai stăm pentru 2-3 oameni“, striga azi-dimineaţă Doru, şoferul unui microbuz ce pleca spre Dorobanţu. În maşină aşteptau plecarea doar vreo 5-6 călători.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite