Bucureşti: Metroul a rămas fără acoperiş

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În primăvară, Metrorex a dat startul proiectului de schimbarea şi montarea unor noi scări rulante în toate gurile de acces în subteran. Pentru a schimba scările rulante, acoperişul gurilor de metrou a fost îndepărtat, iar scările au rămas în bătaia vântului şi a ploilor.

Acum, chiar dacă scările rulante au fost montate în unele staţii, acoperişul tot lipseşte, iar pentru călători să coboare la metrou a devenit o probă de patinaj, câteodată artistic.

Scări alunecoase

Mulţi dintre ei se plâng, că pe scările care erau odată acoperite, se alunecă foarte mult. Astfel, simpla coborâre în subteran a început să fie problematică, iar câţiva călători mai ghinionişti chiar au căzut.

„Eu alunec atunci când sunt scările ude, aşa că mă ţin de balustrada de pe margine foarte strâns ca să nu mă duc la vale“, a spus Marilena Jurcă, în vârstă de 63 de ani. Staţiile de metrou Piaţa Sudului, Eroii Revoluţiei, Constantin Brâncoveanu, Lujerului, Gorjului, dar şi altele sunt acum libere sub cerul Capitalei.

„Un om a alunecat ieri pe scări aici. A căzut foarte urât, am zis că s-a lovit rău. Bine că avea gluga în cap, că altfel îşi spărgea capul“, a spus Elena, o tânăra care coboară zilnic scările de la Piaţa Sudului.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite