Bucureşti: Metroul, asediat de bucureşteni

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Locuitorii Capitalei s-au înghesuit încă de la primele ore în staţiile de metrou din cauza viscolului de afară. Reprezentanţii Metrorex susţin că în aceste zile numărul călătorilor a crescut cu 15 procente faţă de zilele obisnuite.

„Avem o capacitate suficientă pentru a prelua călătorii care în aceste zile au renunţat la maşinile personale“, a declarat Gheorghe Udrişte, directorul general al Metrorex. Sute de oameni s-au înghesuit în staţiile de corespondenţă de la Piaţa Victoriei, Piaţa Unirii, Gara de Nord şi Dristor.

„Ştiam că voi ajunge mult mai repede dacă iau metroul, dar a fost mult mai aglomerat decât în alte zile. Am mai aşteptat un metrou şi abia am reuşit să mă urc“, a spus Adina, o studentă care a luat metroul de la Apărătorii Patriei.

RATB-ul blocat în trafic

Cei care au ales şi astăzi varianta mijloacelor de transport în comun de la suprafaţă au stat blocaţi în intersecţii zeci de minute din cauza viscolului şi a stratului mare de zăpadă. „Din cauza traficului aglomerat, viteza de circulaţie a scăzut, iar noi am observat că tot mai puţini călători aleg să circule cu autobuzul“, a declarat Mihai Vlădărău, purtătorul de cuvânt al Regiei Autonome de Transport Bucureşti.

În această perioadă, bucureştenii sunt sfătuiţi de reprezentanţii Poliţiei Rutiere, dar şi de cei ai Regiei Autonome de Transport Bucureşti şi Metrorex să folosească mijloacele de transport în comun.

„Am stat 30 de minute în staţia de tramvai, aşteptând linia lui 25, iar alte 30 de minute, am stat în staţie autobuzului 137. S-a circulat ca naiba! Am întârziat 40 de minute la serviciu“, a spus azi-dimineaţă Cosmina Buţu, o călătoare.

Alţi călători preferă să meargă cu bicicleta pentru a ajunge la destinaţia dorită. Dragoş, în vârstă de 24 de ani, este unul dintre aceştia. „Mi se pare distractiv să merg cu bicicleta prin zăpadă. M-am îmbrăcat bine şi am plecat la drum. Vreau să ajung la Universitate“, a spus Dragoş care se afla azi-dimineaţă pe strada Lizeanu.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite