Megaparcul acvatic, scos din ilegalitate

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Lucrările la cel mai mare complex de agrement, Aqua Park Blue Ciel, continuă, deşi municipalitatea l-a numit nelegal. Reprezentanţii “Lacuri Parcuri” revin acum asupra poziţiei pe care o au faţă de acest proiect şi spun că îşi doresc demararea şi finalizarea grandioasei construcţii.

Cel mai mare parc acvatic din ţară, care urmează să fie construit pe Bulevardul Tineretului din sectorul 4, a devenit un proiect controversat încă de la turnarea pietrei de temelie.
Astfel, luni, 14 martie, primarul Sectorului 4, Cristian Piedone împreună cu reprezentanţii dezvoltatorului, Blue Ciel S.R.L., au inaugurat cu mare fast demararea lucrărilor. În aceeaşi zi, reprezentanţii Administraţiei Lacuri, Parcuri şi Agrement Bucureşti (ALPAB), administratorii terenului al cărui proprietar este Primăria Capitalei, au anunţat printr-un comunicat de presă că “acţiunea nu are temei legal”.

Atât Piedone cât şi dezvoltatorii s-au apărat susţinând că ALPAB a semnat un contract de asociere care este valabil, dar că şefii instituţiei nu i-au anunţat că doresc rezilierea contractului.

“A fost o neînţelegere”

La o săptămână de la incident, reprezentanţii ALPAB se poartă ca şi cum nimic nu s-ar fi întâmplat. “ALPAB îşi doreşte demararea şi finalizarea acestui proiect”, este răspunsul oficial al instituţiei. În comunicat se mai arată că ALPAB-ul doreşte să fie respectate prevederile legale, fără a specifica care sunt acestea şi că “se află în stadiu de corespondenţă atât cu societatea Blue Ciel, cât şi cu Primaria Sectorului 4”.

Dezvoltatorii spun că totul a fost o neînţelegere şi că lucrările continuă. “În două săptămâni şantierul va fi instalat complet iar în vară va fi deschisă prima parte a proiectului. Suntem în continuare parteneri cu ALPAB-ul”, ne-a spus Radu Dinulescu, avocatul şi unul dintre acţionarii Blue Ciel.

El a adăugat că nu ştie cine a trimis acel comunicat în care se anunţa ilegalitatea proiectului. “Nu ştim cine a decis să se facă această informare. Nu este adevărat nimic din ce s-a spus. Era deplasat ca o instituţie publică care participă într-un proiect cu o valoare investiţională uriaşă să anunţe, printr-un comunicat de presă, rezilierea contractului. Dacă era să fie adevărat, ar fi trebuit să ştim şi noi, iar rezilierea s-ar fi petrecut în instanţă”, a mai spus acţionarul Blue Ciel, Radu Dinulescu.

Ilegalitatea, anunţată la inaugurare

Nici reprezentanţii Primăriei Sectorului 4 nu pot explica de ce s-a ajuns la acest scandal. Primarul Piedone părea a fi cel mai afectat de situaţie şi a ameninţat că va acţiona în judecată atât Primăria Capitalei, cât şi ALPAB-ul, pentru prejudiciul de imagine care i-a fost adus. “Eu am anunţat cetăţenii sectorului că vor beneficia de cel mai mare parc de acest fel, le-am spus că se vor înfiinţa locuri de muncă, că, din taxe, s-ar strange la buget peste un milion de euro pe an”, a declarat, lunea trecută, primarul sectorului 4.

Acum, cei de la Primăria Sectorului 4 susţin că nu ştiu de unde a pornit scandalul. “Noi suntem beneficiarii acestui proiect, nu parteneri. Ştiam doar că am dat aviz de construire pe 8 martie, iar pe 14 s-a inaugurat şantierul. Dacă proiectul nu era legal trebuia să fim anunţaţi din timp, nu în ziua inaugurării. Nu mai ştiu ce se întâmplă acum”, ne-a spus Cristina Popa, purtătoarea de cuvânt a Primăriei Sectorului 4.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite