Medicii iau în calcul varianta transplantului în cazul Monică Iacob-Ridzi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Medicii care o tratează pe Monica Iacob-Ridzi se ocupă, deocamdată, doar de tratarea infecţiei, dar la sfârşitul tratamentului vor discuta despre un eventual transplant.

Fostul ministrul al Tineretului şi Sportului a ajuns la secţia de Terapie Intensivă a Spitalului Universitar încă de vineri din cauza unei infecţii. Ridzi suferă de o boală asociată cu preleucemia.

Boala cu care a fost diagnosticată Monica Iacob-Ridizi s-a acutizat în ultimele zile din cauza unei infecţii la măduva osoasă. Chiar dacă nu s-a discutat nimic deocamdată despre un transplant, medicii iau şi această variantă în calcul. „În momentul de faţă se tratează infecţia care i-a agravat boala pacientei. Legat de transplant nu s-a luat nicio decizie în momentul acesta pentru că, deocamdată, trebuie depăşit episodul infecţios”, a spus purtătorul de cuvânt al Spitalului Universitar, Bogdan Popescu.

Starea sănătăţii sale s-a ameliorat, fiind mutată din secţia Terapie Intensivă, chiar dacă medicii sunt rezervaţi în privinţa evoluţiei bolii. Popescu a mai declarat că democrat-liberala este conştientă, nu este conectată la aparate, fiind supusă unui tratament cu perfuzii. „Probabil că va mai sta internată câteva zile", a adăugat purtătorul de cuvânt al Spitalului Universitar.

După scandalul de la Ministerul Tineretului şi începerea urmăririi penale pentru abuz în seviciu, fals şi uz de fals, Monica Iacob-Ridzi s-a retras din prim-planul scenei politice. Deputatul a fost acuzat că invocă tot felul de motive pentru a evita audierile de la Comisia juridică.
Monica Iacob Ridzi suferă de sindromul mielodisplazic, o boală a sângelui care este asociată cu un fel de preleucemie. Purtătorul de cuvânt al Spitalului Universitar, Bogdan Popescu, a precizat că pacienta era la curent cu această afecţiune de mai multă vreme.

Sindromul mielodisplazic, cunoscut si sub numele de leucemie oligoblastica sau leucemie „mocnită”, se manifestă prin tulburari sanguine dobândite, care evoluează adesea spre leucemie acuta. Este întâlnit mai ales la persoanele de vârsta a treia şi poate evolua spre leucemie.


București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite