Bucureşti: Medicii despre starea poliţistului bătut de interlop: "Pacientul nu-şi va reveni"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Surse din cadrul Spitalului Floreasca, acolo unde Codruţ Oprea se află internat la Secţia de Terapie Intensivă, spun că tânărul nu are şanse să se recupereze.

Medicii sunt pesimişti în privinţa recuperării lui lui Codruşţ Oprea, poliţistul târgoviştean care a fost lovit cu o sticlă în cap de un interlop, toamna trecută. "Nu are cum să se recupereze pentru că este în stare vegetativă de când a ieşit din comă. Starea lui nu s-a îmbunătătţit cu nimic de când a fost readus la Floreasca, dimpotrivă. Eu ştiu că familia este îndurerată şi nu-şi pierde speranţa, dar nu cred că se mai poate ceva", ne-au declarat surse din cadrul spitalului.

"Este într-o stare vegetativă persistentă, dacă nu chiar permanentă. Organele interne îi sunt afectate şi este intubat. Noi facem tot ce este omeneşte posibil, dar nu se ştie ce va întâmpla”, ne-a spus conferenţiar Ioana Grinţescu, şefa Clinicii ATI de la Spitalul Floreasca.

Mai citiţi:

Medicii nu-i mai dau nicio şansă poliţistului bătut de un interlop:"Se află în stare vegetativă"

Părinţii poliţistului bătut de interlop se roagă de Arafat sa-i lase să stea cu fiul lor la Terapie Intensivă


Se află în stare vegetativă de nouă luni

Codruţ Oprea, un poliţist în vârstă de 24 de ani din Târgovişte, a stat în comă mai bine de două luni La Spitalul Floreasca după ce în data de 4 septembrie a fost lovit cu o sticlă în cap de Danezul, un cunoscut interlop din zonă. La câteva săptămâni după ce a ieşit din comă părinţii au reuşit să-l ducă la o clinică din Viena ca să facă recuperare. În urmă cu o lună a fost adus înapoi în ţară şi internat la Spitalul Militar.

"L-am adus din Austria în stare foarte bună, dar la Spitalul Militar starea lui s-a agravat. A făcut septicemie, este intubat din nou. L-am transferat înapoi la Floreasca. Noi aşteptăm o minune şi ştim că va veni. Deocamdată, soţia mea vrea să fie tot timpul cu el. L-am rugat pe domnul Arafat să ne ajute să fim primiţi într-o rezervă lângă salonul lui. Ne-a promis că va face tot posibilul. Starea lui Codruţ se va îmbunătăţi dacă o aude pe mama lui. El trebuie să nu se simtă singur", ne-a spus Tatăl lui Codruţ.

Codruţ Oprea, în mijloc, în timp ce investiga o infracţiune în Târgovişte

Codruţ Oprea


"Codruţ se putea recupera, dar nu au fost bani"

Părinţii şi fratele său au făcut cale bătută între instituţii pentru a afla unde poate să facă recuperare şi au reuşit cu greu să adune 60.000 de euro, banii necesari să-şi ţină copilul  patru luni la tratament într-o clinică din Austria.

“Când am aflat că în România nu există o clinică unde Codruţ să facă recuperare neuro-psihomotorie ne-am speriat. Numai în străinătate sunt astfel de clinici şi costurile sunt uriaşe, o mie de euro pe zi numai terapia şi medicamentaţia cel puţin încă 500 de euro”, ne-a spus Adrian Oprea, tatăl lui Codruţ.

Bărbatul în vârstă de 53 de ani a stat aproape tot timpul la patul fiului său şi nu şi-a pierdut speranţa că băiatul îşi va reveni.
“Am pierdut timnp preţios, trebuia să facă recuperare de când a ieşit din comă. Nu am avut unde în ţară iar banii pentru clinica din Austria s-au strâns greu”, ne-a mai spus tatăl.


Atacat de un interlop pe care-l anchetase

Codruţ Oprea a fost lovit cu o sticlă în cap, într-un bar din Târgovişte, de un tânăr pe care îl anchetase în urmă cu câteva luni, George Daniel Uţă, de 21 de ani. Agresorul, zis şi Danezul, un cunoscut al lumii interlope din Târgovişte, a ajuns în vizorul poliţiei după ce, în luna aprilie, şi-a bătut cu bestialitate prietena, fiica unui şef de post din judeţul Dâmboviţa.

Incidentul s-a petrecut  într-o noapte de sâmbătă, într-un bar de fiţe din centrul municipiului Târgovişte. Deşi era în afara orelor de program, Codruţ Oprea voia să verifice unele suspiciuni legate de consumul de droguri în localul respectiv. În jurul orei 4.30, pe când se afla în grupul sanitar al clubului, Codruţ Oprea a fost lovit în cap, din spate, cu o sticlă. Agresorul, George Daniel Uţă, a sărit imediat pe geam şi a dispărut. Poliţistul a fost transportat la Spitalul Judeţean din Târgovişte. Fiindcă intrase deja în stare de comă, medicii au hotărât să-l transfere la Bucureşti.


Danezu'

Danezu', locotenent în clanul Ghenosu


George Daniel Uţă este cunoscut drept unul dintre locotenenţii liderului clanului Ghenosu. Potrivit primelor concluzii ale anchetatorilor, Uţă ar fi vrut să se răzbune pe poliţist, după ce acesta a făcut parte din echipa care l-a anchetat în urmă cu câteva luni.

Danezu'

Şi atunci, ca şi acum, interlopul era acuzat de lovire cu bestialitate. Victimă îi căzuse chiar iubita, pe care o snopise în bătaie într-o scară de bloc. Imaginile care îl arătau pe interlop în timp ce-şi bătea fosta iubită, au oripilat opinia publică în vara acestui an.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite