Maternitatea Spitalului CF2 a fost închisă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În timp ce noi cazuri de neglijenţă spitalicească ies la iveală, materniatea de la Spitalul CF2, unde femei şi bebeluşi au fost infectaţi, a fost închisă în această dimineaţă

Sub protecţia anonimatului, o tânără doctoriţă a relatat, pentru „Adevărul de Seară: „Anul trecut, când eram gravidă în zece săptămâni, a trebuit să fac un avort terapeutic. Operaţia a avut loc la data de 1 septembrie 2009, la secţia de chirurgie a maternităţii Spitalului CF2. După operaţie am făcut o infecţie foarte gravă şi pentru a mi se salva viaţa a fost necesar să mi se extirpeze uterul şi ovarele, operaţie efectuată la Spitalul Elias”, a povestit tânăra doctoriţă. „Ulterior am aflat că pe 2 septembrie 2009, altă femeie, de profesie asientă medicală, s-a infectat tot la chirurgia maternităţii de la Spitalul CF2 şi pentru a i se salva viaţa, la fel ca şi în cazul meu, a trebuit să i se extirpeze uterul”, a mai spus doctoriţa.

„Erau să-mi omoare copilul”
Mariana Miu a trecut prin coşmarul infestării în Spitalul CF2, împreună cu bebeluşul ei, Mario-Roberto. „Tragedia a început pe 26 iunie 2009, când eram însărcinată în 34-35 de săptămâni şi din cauza unor contracţii a trebuit să mi se facă imediat cezariană. M-am infectat şi eu şi copilul, care a trebuit întubat timp de două luni, pentru a i se salva viaţa”, a spus tânăra mămică. „Deşi copilul s-a născut normal, curând după operaţie a început să prezinte simtomele unei infecţii grave. Îl trimiteau pe soţul meu cu eprubeta de sânge, pentru stabilirea nivelului de oxigenare, tocmai la Spitalul Grigore Alexandrescu , iar când l-au întubat erau să-mi omoare copilul. Medicii de la Spitalul Sf. Pantelimon, unde ne-au transferat au constata că îi spărseseră vasele de sânge din gât”, a povestit, îngrozită, mama bebeluşului.

În această dimineaţă, starea celor două paciente care se luptă pentru viaţă, după ce s-au infestat la Spitalul CF2, în urma unor intervenţii chirurgicale banale, este staţionară. În timp ce Amelia Antoniu a început să-şi revină, Alice Preda este, în continuare sedată profund. De asemenea, la Spitalul de Urgenţă Floreasca, o a treia victimă a Spitalului CF2, Geanina Igna, este monitorizată de medici.


Anchetele demarate de Ministerul Sănătăţii şi de Ministerul Transporturilor sunt  în curs de desfăşurare.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite