Bucureşti: Maternitatea Giuleşti, urmărită penal

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Parchetul a dispus începerea umăririi penale a Maternităţii Giuleşti. Conform legii, reprezentantul spitalul în care s-a întâmplat  tragedia, respectiv fostul director, prof. dr. Bogdan Marinescu, va fi chemat în instanţă.

Procurorul şef Marius Iacob făcut un anunţ public, în urmă cu jumătate de oră, în care a explicat de ce Spitalul "Panait Sârbu" (Maternitatea Giuleşti), va fi urmărit penal. 

Astfel, anchetatorii au constatat că au fost încălcate normele de securitate în muncă, de securitate a sistemelor electrice şi gestionarea resurselor umane. "Există posibilitatea să fie extinsă urmărirea penală şi în cazul altor persoane fizice. La dosar s-a depus o asigurare medicală de malpraxis în valoare de 500.000 de euro, însă prejudiciul estimat este mai mare", a mai spus Marius Iacob.

Fostul manager al spitalului, Bogdan Marinescu, va fi audiat în acest caz, el fiind convocat astăzi la Parchet unde a depus o serie din documente din care reieşea ce atribuţii avea fiecare angajat.

Tot astăzi, o parte dintre părinţii bebeluşilor au venit la Parchet. Doi dintre aceştia s-au constituit parte civilă şi urmează să solicite despăgubiri.

Avocata părinţilor: "Maternitatea ori va fi amendată ori închisă",

Două familii care şi-au pierdut copiii în incendiul de la Giuleşti au discutat aseară cu avocata Beatrice Comăniceanu în vederea stabilirii etapelor acţionării în justiţie. Este vorba despre Stelian Păuna şi Mădălina Arcudean şi despre Mihaela Damian şi Ylmaz Alriz, ambele cupluri şi-au pierdut fetiţele în incendiul de la Giuleşti.

„"Deocamdată doar Stelian şi Mădălina vor să-şi caute dreptatea în justiţie, ceilalţi părinţi nu s-au hotărât. Vom cere daune morale şi materiale în valoare de 5 milioane de euro. Părinţii sunt decişi să meargă până în pânzele albe, mai ales că în mod cert se va începe trimiterea în judecată <<în masă>>. Avem toate şansele să câştigăm procesul, dar poate nu întreaga despăgubire”, ne-a declarat astăzi Beatrice Comăniceanu, avocata familiei din Giurgiu, cea care a lucrat în trecutul apropiat la cazuri asemănătoare, cum este cel al bebeluşului ars după ce a fost uitat în incubator.

Avocata ne-a mai spus că începerea urmăririi penale a maternităţii înseamnă că familiile vor avea mai mulr de câştigat. "Nu este doar asistenta responsabilă, trebuie să fie mai mulţi care să răspundă pentru ce s-a întâmplat. Maternitatea ori va fi amendată ori închisă", a mai spus Beatrice.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite