Marius Iacob: „Temperatura din interiorul salonului de reanimare a depăşit 200 de grade Celsius“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Marius Iacob, şeful secţiei de Urmăriri Penale din Parchetul Instanţei Supreme, a ţinut astăzi, de la ora 15.00, o conferinţă de presă în incinta Maternităţii Giuleşti. adevărul.ro vă prezintă principalele declaraţii ale procurorului care se ocupă de anchetă. 

Incubatoarele arse la Maternitatea Giuleşti, transportate la Petroşani

Marius Iacob a declarat în cadrul conferinţei de presă pe care o ţine la Maternitatea Giuleşti că declaraţiile cadrelor medicale sunt contradictorii şi că urmează să mai fie audiate.

În plus, procurorul şef a mai spus că există indicii conform cărora mai multe cadre medicale s-au strâns într-un dintre sălile maternităţii. „Din declaraţiile unui martor, cineva ar fi venit şi cu un tort“, a spus Iacob. Citiţi mai multe aici.

Procurorul a mai declarat că, din cauză că temperatura din interiorul salonului de reanimare a depăşit 200 de grade Celsius, expertiza tehnică va dura cel puţin două săptămâni şi se va face la Institutul de Cercetări de la Petroşani.

„Astăzi vor fi duse toate aparatele din salon la Petroşani pentru analize. Tot astăzi, la Poliţia Capitalei, li se vor lua declaraţii şi părinţilor celor cinci copii decedaţi“, a declarat Iacob.

Procurorul şef n-a vrut să dezvăluie, deocamdată, cât timp a lipsit din salonul de Reanimare asistenta care ar fi trebuit să îi supravegheze pe micuţi. „Nu putem spune cu exactitate cât a lipsit asistenta, deocamdată. Aceste detalii le vom oferi publicităţii când le vom avea“, a mai spus Iacob.      

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite