Bucuresti: Manuscrise istorice pe internet

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Prin proiectul european REDISCOVER, colecţii de cărţi şi manuscrise istorice de patrimoniu din România vor putea fi consultate pe internet

Biblioteca Naţională a României, împreună cu bibliotecile naţionale din Cehia, Polonia şi Lituania derulează un proiect european prin care realizează o platformă virtuală cu manuscrise istorice europene din perioada Evului Mediu târziu şi a epocii moderne timpurii, în special din timpul Războiului de 30 de ani (1618-1648).

Platforma cu manuscrise istorice, intitulată  “Manuscriptorium.com” va fi prezentată în cadrul workshopului Patrimoniul naţional românesc în portalul manuscriselor europene prin REDISCOVER(Reunion of Dispersed Content: Virtual Evaluation and Reconstruction) care va începe mâine de la ora 10.00, la sediul Colecţiilor Speciale ale Bibliotecii Naţionale a României, str. Biserica Amzei, nr 5-7, Bucureşti (intrarea prin bd. Dacia, nr. 10-12).

Cu acest prilej, va fi vernisată o expoziţie în care vor fi prezentate fotocopii ale documentelor digitizate în cadrul proiectului, din colecţiile celor patru biblioteci partenere.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite