Mânăstirea Comana, destinaţia preferată în excursia cu RATB-ul

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Dintre cele nouă trasee turistice cu RATB-ul la mănăstirile din jurul Capitalei, bucureştenii preferă ruta Piaţa Presei Libere – Parcul Natural Comana. Două autocare a câte 27 de locuri ajung în ambele zile din weekend la Mănăstirea Comana şi celelalte obiective turistice de pe traseu.

Fotografii: www.manastireacomana.ro

image

La aproape o lună de la lansarea traseelor turistice către mănăstirile din jurul Capitalei, preferata bucureştenilor este ruta RATB Piaţa Presei Libere – Comana.  În fiecare weekend, cu doar câteva minute înainte de plecare, staţia din care autobuzul porneşte pe acest traseu este plină de bucureşteni dornici să cunoască împrejurimile oraşului în care locuiesc. Traseul preferat de aceştia cuprinde Biserica Sf. Gheorghe Brăniştari şi se încheie cu Mânăstirea Comana şi Parcul Natural Comana.

image

„Vin câte două autocare pline în fiecare sâmbătă şi duminică. Iniţiativa este una foarte bună, traseul este constructiv, fiind multe de vizitat“, a spus Stareţul Mânăstirii Comana, Mihail Muscariu.
Locul este plin de istorie şi legende şi, de aceea, a atras cei mai mulţi vizitatori. „Pot vedea Biserica, muzeul Mânăstirii cu pietrele de mormânt ale voievozilor, mausoleul, foişorul Cantacuzino sau biblioteca Mânăstirii. Pe raza comunei mai pot vedea fântâna cu nuc unde, legenda spune, că ar fi fost prins şi ucis Vlad Ţepeş, dar şi «o a doua Deltă naturală» a ţării“, povesteşte stareţul.



Autobuz cu maximum zece călători
În timp ce autobuzul care merge spre Comana este plin în fiecare zi din weekend, cele care au trasee către alte mănăstiri şi biserici ies din oraş chiar şi cu maximum zece călători.
„Cea mai aleasă este Comana, iar cei mai  puţini merg spre Ciorogârla. Celelalte sunt undeva pe la mijloc“, a declarat Adrian Criţ, directorul RATB. Astfel, ruta spre Comana a fost vizitată cu RATB-ul de aproape 300 de bucureşteni de la 1 august când a început proiectul şi până în prezent.

image
image

Următoarele locuri în preferinţele vizitatorilor sunt traseele către mânăstirile Pasărea, Cernica şi Căldăruşani. Chiar dacă şi Mănăstirea Ciorogârla are multe de arătat turiştilor, aceştia nu par a fi interesaţi, din cauză că traseul cuprinde mai puţine obiective. Până în prezent, Ciorogârla a reuşit să „adune“ prin acest program doar câteva zeci de vizitatori.

image

Excursii de weekend
Cursele operează în prezent doar sâmbăta şi duminica, dar şi la sărbătorile legale.
„Am făcut un prim pas pentru dezvoltarea transportului public urban. Promovarea acestor rute se va face prin ghiduri disponibile la casele de bilete“, a declarat Adrian Criţ, director la Regia Autonomă de Transport Bucureşti.

Preţul biletului dus-întors este de 15 lei. Plecările sunt începând cu ora 8.30 de la terminalele Ghencea, Piaţa Presei Libere, Piaţa Sfânta Vineri, iar sosirile la aceleaşi terminale în jurul orei 17.00.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite