Mănâncă ruseşte la Rasputin House (GALERIE FOTO)

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Recent deschis pe Bulevardul Decebal, restaurantul îi îmbie pe cei care îi trec pragul cu bucătăria rusească. Într-un decor ce aminteşte de saloanele elegante din Rusia de demult, clienţii pot servi oricând o masă tradiţională.

Restaurantul Rasputin House se află la parterul unui bloc situat pe Bulevardul Decebal, în apropiere de Piaţa Alba Iulia din Capitală. Clienţii nu păşesc direct în restaurant, ci trec mai întâi printr-o terasă închisă, care funcţionează doar vara. Aceasta poate găzdui aproximativ 50 de persoane la cele 12 mese disponibile. (GALERIE FOTO)

Interiorul restaurantului este decorat cu lambriuri tapisate, dar şi pereţii sunt îmbrăcaţi într-un material auriu. Draperiile roşii şi greoaie sunt împodobite cu ciucuri aurii şi te duc cu gândul la cortina unui teatru. Cele 14 mese din local sunt din lemn masiv, iar fotoliile moi şi confortabile sunt tapisate în aceleaşi nuanţa ca pereţii.

Mai multe candelabre impunătoare luminează interiorul localului şi totodată creează un sentiment de intimitate. Muzica de pe fundal este aleasă în funcţie de preferinţele clienţilor. Atunci când restaurantul este frecventat de cetăţeni ruşi, muzica este doar din ţara lor natală.

Nejnosti, specialitatea casei

Meniul este unul variat, dar specialitatea casei este salata Nejnosti, care conţine piept de pui, ciuperci la tigaie, ardei gras, ceapă, porumb şi salată verde. O porţie costă 19 lei. Supa Kurocika, de asemenea specifică bucătăriei ruseşti, conţine carne de pui, morcov, ceapă, ţelină, ardei gras, tăiţei, pătrunjel şi borş şi costă 10 lei. Cei care vor să guste din borşul rusesc, scot din buzunar 10 lei pentru o porţie.

O gustare caldă rusească pentru două persoane costă 30 de lei. Un astfel de platou conţine aripioare în fulgi de porumb, crochete de pui cu susan, bulete de caşcaval şi ciuperci la tigaie. Din lista de specialităţi mai fac parte şi clătitele Moscova, care conţin carne de vită, ceapă, ou şi ulei şi costă 16 lei porţia.

Desertul costă între 10 şi 20 de lei. Şi aici meniul conţine specialitatea casei: prăjitura cu îngheţată Rasputin, făcută din prune uscate, miez de nucă, zahăr, vin, suc de lămâie, trei cupe de îngheţată şi frişcă. Cel care vrea să guste această delicatesă va trebui să scoată din buzunar 20 de lei.

De asemenea, în meniu puteţi găsi băuturi alcoolice, non-alcoolice şi răcoritoare. Votca nu putea lipsi din meniul acestui local. Această băutură spirtoasă este servită în pahare de 40 de mililitri şi costă între 10 şi 30 de lei paharul, în funcţie de marcă.
Amabilitatea chelnerilor este una exemplară, aceştia fiind foarte bine instruiţi şi grijulii cu clienţii lor.

Deschis până la ultimul client

Restaurantul este deschis de luni până vineri, în intervalul orar 8.00 şi până la ultimul client, iar sâmbăta şi duminica, de la ora 10.00 şi până la ultimul client. De asemenea, la Rasputin House se organizează petreceri private şi alte evenimente festive, în limita locurilor disponibile.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite