Mamografii gratuite pentru femeile din Voluntari

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Femeile din oraşul Voluntari vor beneficia, timp de 10 zile, de investigaţii gratuite în cadrul programului "Diagnostic Mobil - Sân şi Col uterin", desfaşurat de Fundaţia "Renaşterea", informează Agerpres.

Pentru a obţine gratuit o mamografie, ilfovenele trebuie să aducă la Unitatea Mobilă de Diagnostic - Fundaţia "Renaşterea" o trimitere de la medicul de familie, să aibă peste 40 de ani şi să nu fie însărcinate. De altfel, specialiştii sfătuiesc femeile, ca în ziua programării, să nu folosească deodorant, pudră de talc sau loţiune în zonele care urmează să fie efectuat controlul.

Unitatea Mobilă va fi amplasată în parcarea Primăriei Voluntari, de pe Bulevardul Voluntari, nr. 74. Pentru programări se poate suna la numărul: 031.437.03.55, de luni până vineri, între orele 08.00 - 16.00.


Detalii despre campanie:

Campania se desfasoara printr-un parteneriat semnat de primarul orasului Voluntari, Florentin Costel Pandele, si reprezentantii Fundatiei "Renasterea".

Fundatia a lansat Unitatea Mobila de Diagnostic in martie 2008, care a ajuns in 33 localitati din 17 judete ale Romaniei. Centrul mobil include un cabinet de ginecologie si o camera dotata cu aparat mamograf.

Peste 13.300 de femei au beneficiat de servicii medicale prin Unitatea Mobila, fiind efectuate 11.877 de teste Babes Papanicolau si 6.675 de mamografii.

Proiectul este rezultatul a sapte ani de activitate si constituie o investitie de peste 300.000 euro, iar costurile legate de operarea lunara se ridica la peste 12.000 euro.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite