Bucureşti: Mămică felicitată de 15 ori de 8 Martie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Rodica Stoican este femeia din Bucureşti cu cei mai mulţi copii: până la 42 de ani a născut de 15 ori. „Mama de meserie” locuieşte într-o casă din sectorul 2 alături de toţi copiii şi are singură grijă de cei mici, fiindcă soţul a părăsit-o.

CITEŞTE ŞI:

Urări de 8 Martie, expuse pe clădirea şcolii

Pentru Rodica Stoican, ziua de 8 Martie a fost una obişnuită, mai ales că a picat la început de săptămână.

S-a trezit, ca de obicei, la şase şi s-a apucat să pregătească micul-dejun pentru toţi cei 15 copii. Apoi, rând pe rând, a început să-i trezească. „Prima dată îi scol pe cei care merg la grădiniţă, apoi pe cei care au ore de dimineaţă. Îi ajut să se îmbrace şi apoi plec cu toţi şase, să-i las la şcoală”, spune femeia, adăugând că niciunul dintre cei mici nu a uitat că azi e Ziua Femeii. „Mi-au zis <<La mulţi ani>> imediat după ce au deschis ochii. Ei nu uită niciodată! Cea mică mi-a cântat un cântecel învăţat la grădiniţă şi mi-au dat şi ghiocei. E frumos de 8 martie cu atâţia copii!”, a povestit emoţionată femeia.

După ce i-a lăsat pe toţi la şcoală sau la grădiniţă, doamna Rodica s-a întors repede acasă şi a început să gătească. „Fac zilnic o oală de 15 litri de ciorbă, cu cartofi sau fasole şi tacâmuri”, spune ea. 

image

Părăsită de tatăl copiilor

Doamna Rodica spune tristă că fostul soţ nu i-a adus niciodată o floare de 8 Martie. „S-a făcut mereu că nu ştie când e Ziua Femeii”, ne-a spus ea.

Nu faptul că a uitat de 8 Martie a fost, însă, marele păcat al lui Jane, ci faptul că, după ce i-a făcut 15 copii, a părăsit-o. „Părinţii au vrut să mă mărit cu Jane când aveam 14 ani, aveau încredere în ei. Aşa erau obiceiurile la noi, în Slobozia Bradului de Vrancea. Dar de doi ani, după ce am făcut ultimul copil, a plecat de acasă şi m-a lăsat singură cu ei. Le mai aduce câte o pungă de pufuleţi, dar cam atât”, spune ea.

Însărcinată timp de 11 ani

Moldoveanca venită în Bucureşti în urmă cu aproape 20 de ani şi-a petrecut mai bine de un sfert din viaţă gravidă: din cei 42 de ani, peste 11 a fost însărcinată. Cel mai mic copil are 2 ani, iar cel mai mare, 27. „Din cauza religiei, nu am voie să fac avorturi sau să mă protejez. Dumnezeu a vrut să am atâţia copii”, se explică ea. Rodica a născut de 14 ori pe cale naturală, însă ultima dată a avut ceva probleme. „Ultima fetiţă am născut-o prin cezariană, iar apoi mi-au legat trompele. Nu aş fi fost de acord, dar aşa au decis doctorii”, a povestit femeia.

Visul ei: să ajungă femeie de serviciu

Forţată de împrejurări, doamna Rodica n-a putut avea niciodată un loc de muncă. Până acum, şi-a petrecut un sfert din viaţă gravidă, iar restul timpului l-a dedicat exclusiv creşterii şi îngrijirii copiilor. „Aş fi vrut să muncesc la serviciu, dar nu am timp, pentru că am de făcut curat şi de mâncare, de spălat şi de îngrijit după atâţia prunci. Mi-ar plăcea să fiu femeie de serviciu”, spune Rodica Stoican.

„Mi-au cântat un cântecel învăţat la grădiniţă şi mi-au dat ghiocei. E frumos de 8 martie cu atâţia copii!”, spune mama-eroină Rodica Stoican.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite