Mamele au ieşit cu bebeluşii în stradă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cu biberoane, cărucioare şi jucării colorate, câteva zeci de mame şi-au adus astăzi bebeluşii pe trotuarul din faţa Muzeului Antipa, cântându-le guvernanţilor cântece cu Pupăza din tei.

Mamele au făcut astfel o ultimă încercare de a cere Guvernului să nu reducă indemnizaţia pentru creşterea copiilor.

Sorinela Albu are un băiat de 17 ani şi alte două fetiţe gemene, de 6 luni, pe care nu a avut cu cine să le lase acasă. „Nu am putut să stau acasă şi să nu vin. De trei săptămâni îmi fac calcule şi nu ştiu la ce să renunţ: să le dau în loc de 420 de mililitri de lapte doar 400, în loc de trei morcovi în supă o să pun doi?“, se întreabă retoric femeia.

Dacă reducerea guvernanţilor de 25% s-ar aplica, femeia ar mai rămâne doar cu alocaţia pentru un singur bebeluş, în jur de 850 de lei, iar numai laptele praf, necesar lunar copiilor, depăşeşte această sumă. O obişnuită a protestelor este Florentina Creţan, de 59 de ani, care a ieşit săptămâna trecută în stradă alături şi de pensionari, dar şi de mămici, deoarece este bunica unei fetiţe de un an şi jumătate. „Ieşim, urlăm, dar nu cred că se mai rezolvă ceva“, spunea cu amărăciune femeia.

Lipsiţi de griji, pentru bebeluşi, protestul mamelor a fost ca o ieşire în parc, prilej să cunoască alţi prichindei şi să se împrietenească.

Măsurile dure propuse de autorităţi vor fi incluse în scrisoarea de intenţie către Fondul Monetar Internaţional, care va fi adoptată astăzi de Guvern. Liderul Federaţiei Sindicatelor Libere din Învăţămînt, Aurel Cornea, a declarat astăzi că indemnizaţia pentru mame va fi redusă cu 15%, însă informaţia nu a fost confirmată de niciun oficial al Guvernului până la prânz.
 


București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite