EXCLUSIV: Dramă după dramă: Mama unui bebeluş mort la Giuleşti a mai pierdut o sarcină

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Avocaţii tinerei Mădălina Arcudean, o mamă care şi-a pierdut copilul în incendiul de anul trecut de la Giuleşti, au depus ieri în instanţă expertiza psihiatrică a tinerei. Femeia a încercat să mai dea naştere unui copil, dar a pierdut sarcina în urmă cu o lună. Psihologul Mugur Ciumăgeanu, specialistul care a expertizat-o pe mamă, spune că aceasta este puternic traumatizată.

Mădălina Arcudeanu, în vârstă de doar 16 ani, din localitatea giurgiuveană Coşoba, a fost lovită crunt de soartă de două ori în ultimul an. Tânăra şi-a pierdut fetiţa în incendiul de la Maternitatea Giuleşti din Capitală de la 16 august anul trecut, iar în urmă cu o lună a mai pierdut o sarcină. Avocaţii care o reprezintă pe Mădălina în instanţă în procesul cu cei învinuiţi pentru tragedie au despus ieri la dosar expertiza psihiatrică a tinerei pentru a dovedi că traumele cauzate de incendiu sunt ireparabile.

Rezultatele analizelor psihiatrice făcute de psihologul şi psihoterapeutul Mugur Ciumăgeanu scot la iveală faptul că Mădălina suferă de o patologie post-traumatică severă. „Este foarte tânără şi deja a pierdut un copil şi o sarcină. Nu ştiu cum supravieţuiesc celelalte mămici care şi-au pierdut copiii la Giuleşti, dar în cazul acesteia suferinţa va fi greu depăşită. Tânăra provine dintr-un mediu social care-i limitează refacerea iar familia nu poate să o ajute“, a spus Mugur Ciumageanu, coordonatorul Centrului Naţional de Sănătate Mintală.


"A jucat o singură carte, aceea de a fi mamă
"

Specialistul susţine că Mădălina, ca multe fete de la ţară, „joacă o singură carte în viaţă, aceea de a fi mamă şi soţie“. „Ea a renunţat la educaţie şi şi-a investit toate resursele pentru a deveni mamă. A pierdut un copil şi a încercat din nou, dar a pierdut din nou. Această retraumatizare a împins-o într-o gaură neagră şi are nevoie de mult ajutor de specialitate dar şi de tratament pentru a depăşi această situaţie“, a mai explicat Mugur Ciumăgeanu.

După moartea tragică a bebeluşului său, anul trecut, Mădălina nici n-a putut veni să-şi ia copilul acasă de la Institutul de Medicină Legală, a venit doar mama ei. „Fata mea este distrusă. Plânge tot timpul şi nu poate să-şi ia gândul de la copilaş. Avea pregătită camera pentru fetiţă şi s-a întors acasă fără ea. M-a rugat să luăm un copil orfan să-l crească“, a spus mama Mădălinei.

Avocaţii tuturor părinţilor care şi-au pierdut copiii la Giuleşti vor depune astfel de expertize în instanţă. Astfel, urmează ca toţi să fie expertizaţi psihologic şi psihiatric de specialiştii Institutului de Medicină Legală Bucureşti, urmând ca rezultatele acestora să fie aduse în faţa instanţei la următoarele termene din proces.


Procesul Giuleşti, amânat ieri a cincea oară

Primul termen al procesului, în care sunt judecaţi Spitalul de Ginecologie „Prof. dr. Panait Sârbu“, asistenta Florentina Cârstea care era pe tură când a izbucnit incendiul, dar şi alţi angajaţi ai unităţii, a fost la data de 10 ianuarie 2011. Atunci s-a amânat pentru 6 februarie doarece unul dintre inculpaţi n-avea avocat. Şi procesul din data de 6 februarie a fost amînat, din aceeaşi cauză, pentru 28 februarie. În 28 februarie, instanţa a admis solicitarea avocaţilor victimelor ca Municipiul Bucureşti, prin primarul general, şi Administraţia Spitalelor şi Serviciilor Medicale să fie introduse ca părţi responsabile civilmente. Şi următoarele termene, cel de la data de 2 mai şi cel de ieri, 23 mai, au fost amânate.



București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite