Bucureşti: Mâine, Primăria Capitalei se mută în casă nouă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Începând de mâine, funcţionarii municipalităţii se vor muta din sediul din bulevardul Regina Elisabeta în noua clădire de pe Splaiul Independeţei nr. 291-293, urmând ca vechiul imobil să fie consolidat.

Bucureştenii care au ceva de rezolvat la Primăria Capitalei pot să meargă tot la vechiul sediu. “Pentru a exista o continuitate la nivelul tuturor serviciilor din primărie în relaţia cu publicul, începând de luni, 22 martie, timp de două săptămâni, în sediul vechi al instituţiei va funcţiona câte un birou pentru fiecare dintre direcţiile municipalităţii”, se arată într-un comunicat al instituţiei. În noua clădire, bucureştenii vor avea la dispoziţie biroul unic pentru cetăţeni, dar şi alte 20 de birouri pentru relaţia cu publicul, pe fiecare domeniu de activitate al Primăriei.

Termopane, sticlă şi atmosferă de companie corporatistă. Asta îi va întâmpina pe cei care se vor avea treburi de rezolvat la primărie. Astăzi, o echipă de femei de serviciu se ocupau ca totul să fie lună mâine, la instalarea funcţionarilor în noile fotolii.
 
Pentru a ajunge mai uşor la noul sediu situat in apropierea staţiilor de metrou Grozăveşti şi Petrache Poenaru (fosta Semănătoarea), RATB a înfiinţat şi linia specială 607, care face legătura între Piaţa Operei şi Semănătoarea Poarta 2. Pentru noul sediu, care are aproximativ 13.000 mp, municipalitatea va plăti o chirie de aproximativ 2,7 milioane de euro pe an.

Primăria Capitalei a funcţionat în clădirea din Bulevardul Regina Elisabeta nr.47 din anul 1912, după ce acolo a funcţionat timp de doi ani Ministerul Lucrărilor Publice. Clădirea a fost construită de arhitectul Petre Antonescu, iar în anul 1948 a fost modificată şi supraînălţată de acelaşi arhitect.

Linie specială de RATB


Traseul liniei 607: Piaţa Operei, Bd. Eroii Sanitari, Bd. Gheorghe Marinescu, Şos. Cotroceni, Bd. Iuliu Maniu, Bd. Vasile Milea, Str. Economu Cezărescu, Str. Alexandru Borneanu, Splaiul Independenţei, Şos. Virtuţii, Şos. Ciurel, Str. G-ral Popovăţ, Şos. Virtuţii, cu întoarcere prin Splaiul Independenţei, Str. Stoicescu Atanase Economu, Str. Mioriţa, Str. Economu Cezărescu, Bd. G-ral Vasile Milea, Bd. Iuliu Maniu, Şos. Cotroceni, Splaiul Independenţei, Bd. Eroii Sanitari.


București



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite