Mai sunt 4 zile până când Biblioteca Pedagogică va fi aruncată în stradă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Peste 500.000 de volume de carte, manuscrise vechi de 400 de ani, ce fac parte din colecţiile Bibliotecii Pedagogice Naţionale „I.C. Petrescu“ din Capitală, vor fi lăsate de izbelişte dacă bibliotecarii nu găsesc un alt sediu.

Bibliotecarii nu au 20.000 de euro lunar, cât trebuie să plătească proprietarilor Casei Istrate Micescu de lângă Cişmigiu, sediul instituţiei de jumătate de secol.

Ministerul Educaţiei promite sediu provizoriu până în anul 2012. Dacă însă biblioteca va fi mutată, ministerul va asigura şi noul sediu. Acum, reprezentanţii ministerului trebuie să plătească pentru o lună sau două suma de 20.000 de euro pe lună, chiria cerută de proprietarii vilei avocatului Micescu.

După ceva fi finalizată clădirea Bibliotecii Naţionale, în 2012, cărţile Bibliotecii Pedagogice vor fi aşezate în noul imobil, explică reprezentanţii ministerului Educaţiei. 

Ce se află la Biblioteca Pedagogică

În colecţiile bibliotecii s-au adunat volume unicat: „Biblia de la Bucureşti“ din 1648, dicţionar latin-grec din 1696 din piele de viţel, bucoavne din 1749 şi 1827, o „Gramatică rumână“ din 1859. Acestea zac în încăperile pline de igrasie, în fişete degradate.



București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite